Ελένη Μενεγάκη: Πώς την παρουσιάζει η ξενόγλωσση Wikipedia! | Alla-Dalon Epirus Magazine
Ιωάννινα

Ελένη Μενεγάκη: Πώς την παρουσιάζει η ξενόγλωσση Wikipedia!

Ελένη ΜενεγάκηΚάποτε, κάποιος είχε πει ότι η Ελένη Μενεγάκη, ως συμπεριφορά και τηλεοπτική πρακτική πρέπει να διδάσκεται στις δημοσιογραφικές σχολές του μέλλοντος.
Και, αλίμονο, ένας άνθρωπος που η κάθε του κίνηση, η κάθε του λέξη, ακόμη και οι γκριμάτσες γίνονται είδηση (ακόμη κι αν δεν υπάρχει καμία είδηση) κάτι κάνει, κάτι συμβαίνει με την περίπτωση του και όλο αυτό που συμβαίνει δεν οφείλεται μόνο στην αγάπη του κόσμου ή στο impact μίας συγκεκριμένης περσόνας, που απλώς παρουσιάζει μία ψυχαγωγική εκπομπή στην τηλεόραση...
Για τη Μενεγάκη – το ‘χουμε ξαναπεί – έχουν γραφτεί χιλιόμετρα ατέλειωτα λέξεων: αφιερώματα, αποκαλύψεις, λεπτομέρειες, ανοησίες, αλλά και ύμνοι, κομμάτια ολόκληρα της ζωής της σε αμέτρητες σελίδες – έντυπες και ηλεκτρονικές. Με λίγα λόγια τα πάντα.
Πώς, όμως, «αποδελτιώνει» και ερμηνεύει την περσόνα Μενεγάκη η ξενόγλωσση Wikipedia; Τι ρόλο και ιδιότητες αποδίδονται στην – ομολογουμένως – πιο δημοφιλή παρουσιάστρια που διαθέτει η ελληνική τηλεόραση την τελευταία 20ετία;
Μεταξύ άλλων, κάποιων ανακριβών η αλήθεια είναι (καθώς το δημοσίευμα της Wikipedia αναφέρεται και σε ανακοινώσεις στις οποίες ποτέ δεν προχώρησε η Μενεγάκη για την προσωπική της ζωή) η διαδικτυακή εγκυκλοπαίδεια της αποδίδει τον ρόλο, την ιδιότητα του “role model”, μιας γυναίκας – προτύπου, δηλαδή, που αποτελεί παράδειγμα για πολλές Ελληνίδες.
“She is considered a huge role model by many Greek women. According to a lot of rumors from blogs, tabloids and newspapers, she is the highest paid person in Greek TV”, γράφεται χαρακτηριστικά στο λήμμα “Eleni Menegaki” στην Wikipedia.
Και αυτή προφανώς είναι μία προσέγγιση που κανένα Μέσο δεν έχει αποτολμήσει τόσο ξεκάθαρα για την αγαπημένη του κοινού, του πίνακα τηλεθέασης και του καναλιού στο οποίο εργάζεται με επιτυχία τα τελευταία χρόνια η Ελένη Μενεγάκη!


Σου άρεσε;

Σχολίασε

:ambivalent:
:angry:
:confused:
:content:
:cool:
:crazy:
:cry:
:embarrassed:
:footinmouth:
:frown:
:gasp:
:grin:
:heart:
:hearteyes:
:innocent:
:kiss:
:laughing:
:minifrown:
:minismile:
:moneymouth:
:naughty:
:nerd:
:notamused:
:sarcastic:
:sealed:
:sick:
:slant:
:smile:
:thumbsdown:
:thumbsup:
:wink:
:yuck:
:yum: