Πάστα φούρνου με μανιτάρια της Ντίνας Νικολάου | Alla-Dalon Epirus Magazine
Ιωάννινα

Πάστα φούρνου με μανιτάρια της Ντίνας Νικολάου

Πάστα φούρνου με μανιτάρια της Ντίνας ΝικολάουΓρήγορη και εύκολη συνταγή για τους λάτρεις των ζυμαρικών  Θα την λατρέψετε.







Υλικά για 4 άτομα
400 γρ. κοφτό μακαρονάκι
400 γρ. φρέσκα μανιτάρια ανάμεικτα
300 γρ. πανσέτα χοιρινή σε κυβάκια
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκ. Σκόρδου ψιλοκομμένες
1 /2 φλ.  ελαιόλαδο
3 κ.σ αλεύρι
2 φλ. γάλα
1 φλ. τριμμένη παρμεζάνα ή γραβιέρα
1 φλ. τριμμένο ρεγκάτο ή κασέρι
Αλάτι ,πιπέρι, δυόσμο αποξηραμένο
Διαδικασία
Βράζουμε το μακαρονάκι σε άφθονο αλατισμένο νερό. Τα στραγγίζουμε και κρατάμε 2 φλ. από το νερό που τα βράσαμε μήπως το χρειαστούμε. σε αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε σε ελάχιστο ελαιόλαδο τα κυβάκια πανσέτας. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το σκόρδο και τα μανιτάρια κομμένα σε φετάκια. Αφήνουμε όλα μαζί να σοταριστούν σε δυνατή φωτιά για λίγα λεπτά. αλατοπιπερώνουμε και καρυκεύουμε με το δυόσμο.
Σε μια κατσαρόλα ετοιμάζουμε τη μπεσαμέλ με το ελαιόλαδο που έμεινε και το αλεύρι. Προσθέτουμε το γάλα και αν θέλουμε τη κρέμα πιο υγρή προσθέτουμε και ένα φλιτζάνι από το ζωμό που βράσαμε τα ζυμαρικά. Ενώνουμε το μίγμα με τα μανιτάρια τη πάστα και τη μπεσαμέλ. Προσθέτουμε και τα τυριά .Αδειάζουμε το μίγμα σε λαδωμένο ταψί και πασπαλίζουμε με τριμμένη φρυγανιά. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 35 με 40 λεπτά.


Σου άρεσε;

Σχολίασε