Πρωινά τέλος! Τι είδαμε, τι μας άρεσε, τι δεν θα ξαναδούμε | Alla-Dalon Epirus Magazine
Ιωάννινα

Πρωινά τέλος! Τι είδαμε, τι μας άρεσε, τι δεν θα ξαναδούμε

Πρωινά τέλος! Τι είδαμε, τι μας άρεσε, τι δεν θα ξαναδούμεΜε το (σημερινό) season finale των πρωινών ψυχαγωγικών εκπομπών, πρακτικά τελειώνει και η πιο θορυβώδης τηλεοπτική περίοδος των τελευταίων 3 ετών.
Και αφού… «θυσιάστηκε» η τηλεοπτική ησυχία, που η οικονομική στενότητα επέβαλε τα προηγούμενα χρόνια, τι κρατάμε, τι μας άρεσε και τι δεν θα ξαναδούμε από την επόμενη σεζόν;
Σίγουρα κρατάμε το ότι πάντα υπάρχει περιθώριο για ανατροπές, συμφωνίες που κλείνονται μέσα σε μια νύχτα και γενικώς το αίσθημα ότι το τηλεοπτικό σύμπαν είναι ένα αβέβαιο, ρευστό πράγμα που δεν επιτρέπει σιγουριές και υπερβολική αυτοπεποίθηση...

Αυτό αποδεικνύεται και από το «άλμα» του τηλεοπτικού ζεύγους Λιάγκα – Σκορδάαπό το Mega στον ΑΝΤ1. Και βέβαια, λειτουργεί αμφίδρομα, υπό την έννοια ότι και οι δυο παρουσιαστές, ασχέτως των ημερών αποθέωσης που ζουν στη νέα τους τηλεοπτική στέγη, γνωρίζουν πλέον ότι αυτά έρχονται και παρέρχονται.
Κρατάμε επίσης το ότι η πρωινή ζώνη, ακόμη τουλάχιστον, δεν αντέχει καινοτομίες και παρεκκλίσεις από την πεπατημένη που λέει ότι τα πρωινά «χωράνε» μόνο ενότητες μόδας, ομορφιάς, ζωδίων, gossip σχολιασμού της επικαιρότητας, συνεντεύξεις και… μέχρι εκεί, ούτε βήμα παραπέρα.
Ασχέτως, του αν ο Πέτρος Κωστόπουλος και η Τζένη Μπαλατσινού, φέτος ολοκληρώνουν τη σύντομη πορεία τους στην πρωινή ψυχαγωγική ζώνη του Mega, θα είχε αξία να «μετριούνταν» οι αντιδράσεις του κοινού, αν εφαρμόζονταν οι προτάσεις του παρουσιαστή για κάτι διαφορετικό. 
Φυσικά, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν αποκλείεται να δούμε στο μέλλον. Άλλωστε, το κανάλι – με το συγκεκριμένο δίδυμο – κράτησε τα ποσοστά του σε καλά επίπεδα, απλώς ήταν η συγκυρία και ο «θόρυβος» από «απέναντι» που δεν επέτρεψε κάτι περισσότερο.
Κρατάμε, επίσης, την ανάγκη του τηλεοπτικού κοινού, όλων μας δηλαδή, για ζωντανό, φρέσκο πρόγραμμα, σε όποια ζώνη (και με όποιες ποιοτικές διακυμάνσεις εμφανιζόταν αυτά). 
Το είπαμε, άλλωστε: τα προηγούμενα 3 χρόνια που πέρασαν με τούρκικα και επαναλήψεις, δημιούργησαν «δίψα» για νέο προϊόν, ειδικά στην ψυχαγωγία, είτε επρόκειτο για ελληνικές σειρές είτε για talent shows είτε για ψυχαγωγικές εκπομπές.
Σύμφωνα, μάλιστα, με το ρεπορτάζ, τόσο το Mega και ο ΑΝΤ1 όσο και ο Alpha με τον ΣΚΑΪ έχουν ρίξει το βάρος του σχεδιασμού της επόμενης σεζόν ακριβώς εκεί: στην παραγωγή πρωτογενούς τηλεοπτικού προϊόντος.
Κατά τα λοιπά, σίγουρα δεν κρατάμε τις (πολύ) κακές στιγμές των πρωινών: τους απαράδεκτους χαρακτηρισμούς, το κλίμα μικρο-ίντριγκας, την πολύ φθηνή εκδοχή του lifestyle που παρέπεμπε σε τηλεόραση των 80′s, τους ψευτοκαβγάδες και την υστερική προσήλωση σε θεματολογία που απευθύνεται στα ταπεινότερα ένστικτα τόσο των καναλιών όσο και του τηλεοπτικού κοινού.
(Θα ήταν μια παρηγοριά το να εγγυηθεί κάποιος ότι δεν θα ξαναδούμε πανελίστρια να αποκαλεί… «γουρούνα» μια άλλη γυναίκα, αλλά, ναι, εντάξει, είναι παραπάνω απ” όσα θα μπορούσαμε να ελπίζουμε…).
Τέλος, κρατάμε τη δύναμη του προσώπου, πάνω από το τηλεοπτικό προϊόν και ο λόγος για την Ελένη Μενεγάκη. Η παρουσιάστρια σήμερα έκλεισε την 18η σεζόν της στην τηλεόραση, αποδεικνύοντας σχεδόν – είτε αρέσει, είτε όχι – ότι το ενδιαφέρον media και κοινού ακόμη και για τον αέρα που αναπνέει, τη θέτουν υπεράνω συμβολαίων, τηλεοπτικών ζωνών και περιεχομένου εκπομπής.
Και μπορεί να μην είναι ακόμη σίγουρο ότι κάτι άλλαξε στο τηλεοπτικό πεδίο. Είναι, όμως, σίγουρο ότι η κινητικότητα (σειρές, εκπομπές, νέα πρόσωπα, νέοι σεναριογράφοι) που αυτή τη στιγμή υπάρχει στα κανάλια, υπόσχεται ότι και η επόμενη σεζόν θα έχει δράση.
http://joytv.gr


Σου άρεσε;

Σχολίασε