ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΌ Βίντεο: Δείτε τι συμβαίνει στο σώμα μας όταν μας τσιμπά κουνούπι | Alla-Dalon Epirus Magazine
Ιωάννινα

ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΌ Βίντεο: Δείτε τι συμβαίνει στο σώμα μας όταν μας τσιμπά κουνούπι

ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΌ  Βίντεο: Δείτε τι συμβαίνει στο σώμα μας όταν μας τσιμπά κουνούπιΗ εικόνα μοιάζει σαν μια καφετί σύριγγα που χώνεται ανάμεσα σε παγάκια. Στην πραγματικότητα όμως είναι η μύτη ενός κουνουπιού που βυθίζεται στο σώμα ενός ποντικιού αναζητώντας τη φλέβα από την οποία θα πιει αίμα. Ακριβώς δηλαδή όπως συμβαίνει όταν μας τσιμπούν κουνούπια κι εμάς.
Το βίντεο κατέγραψαν επιστήμονες από το Ινστιτούτο Παστέρ του Παρισιού προκειμένου να μελετήσουν τον τρόπο που τα κουνούπια μεταδίδουν ασθένειες όπως η ελονοσία.
Η μύτη του κουνουπιού εμφανίζεται ιδιαίτερα ευέλικτη και παράλληλα δυνατή: ενώ μπορεί να ελιχθεί ανάμεσα στα κύτταρα του οργανισμού, προς κάθε πιθανή κατεύθυνση.

Ωστόσο μόλις χτυπήσει φλέβα - κυριολεκτικά- δεν "κάμπτεται" παρά την τρυπά για να ρουφήξει αίμα.
Κάθε κουνούπι πίνει αίμα κατά μέσο όρο για 4 λεπτά.
Συχνά μάλιστα, η φλέβα μπορεί να σπάσει σε εκείνο το σημείο και να χυθεί αίμα στην περιοχή τριγύρω. Τότε το κουνούπι συχνά επιλέγει να ρουφήξει το αίμα από τη μικρή λιμνούλα που δημιουργείται.
Μάλιστα, όταν το κουνούπι είναι μολυσμένο με κάποια παράσιτα, όπως η ελονοσία, τότε πίνει αίμα για περισσότερη ώρα από ό,τι συνήθως. Σύμφωνα με τους ειδικούς, αυτό οφείλεται στη λειτουργία των παρασίτων που πασχίζουν να περάσουν στον οργανισμό του ξενιστή.


Σου άρεσε;

Σχολίασε