Το πρωινό με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη, δηλαδή με αυγά και μπριζόλα, μπορεί να σας κρατήσει αδύνατους, σύμφωνα με τα λεγόμενα των ειδικών!
Οι επιστήμονες του πανεπιστημίου του Μισούρι, προέβησαν στη συγκεκριμένη ανακάλυψη, καθώς πιστεύουν πως οι πρωτεΐνες, μπορούν να ρυθμίσουν το...
αίσθημα της πείνας, και πως αν κάποιος καταναλώσει μια σωστή δόση από αυτά κατά τη διάρκεια του πρωινού του, θα γλυτώσει από τις παχυντικές… ατασθαλίες του απογεύματος.
Αλλά, σύμφωνα με τα αρχεία και τις καταγραφές τους, είδαν, πως πάνω από το 60% των νεαρών της Αμερικής, παραλείπουν καθημερινά «το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας».
Η Χέδερ Λέιντι, επικεφαλής καθηγήτρια του Τμήματος της Διατροφολογίας και της Άσκησης, του συγκεκριμένου Πανεπιστημίου, επισημαίνει, πως το σωστό πρωινό, μπορεί να είναι η λύση στο πρόβλημα της έξαρσης της παχυσαρκίας που πλήττει την Αμερική, αλλά και πολλές άλλες χώρες, μεταξύ των οποίων -και σε υψηλή θέση μάλιστα- είναι και η Ελλάδα.
Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας την οποία έκανε, ανακάλυψε την άμεση σχέση που υπάρχει στην περιεκτικότητα των πρωτεϊνών του πρωινού και το περιττό βάρος του εκάστοτε ανθρώπου. Όσο και αν μοιάζει περίεργο στους περισσότερους, η ίδια υποστηρίζει πως αν καταναλώνει κανείς αυγά και κρέας κατά τη διάρκεια του πρώτου γεύματός του, έχει πολλές περισσότερες πιθανότητες να κρατήσει σε ιδανικά επίπεδα το βάρος του, από κάποιον που επιλέγει να ξεκινήσει τη μέρα του νηστικός.
Κάθε ιδανικό πρωινό, όπως υποστηρίζει, θα πρέπει να περιέχει 350 θερμίδες (και 35 γραμμάρια πρωτεϊνών), ενώ τα υπόλοιπα γεύματα, θα πρέπει να αποτελούνται από υγιεινές τροφές, συνδυασμένες σωστά.
Ο λόγος που συμβαίνει αυτό, δεν είναι άλλος, από το ότι οι πρωτεΐνες, δίνουν στον άνθρωπο πιο εύκολα το αίσθημα του κορεσμού, σε σχέση με τις τροφές που έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες. Έτσι, μπορεί κανείς να γλυτώσει από το… τσιμπολόγημα και τα παχυντικά σνακ.