Πεντανόστιμοςμπακαλιάρος με φρέσκοκαλαμπόκι και αχιβαδάκια. Διαβάστε τις οδηγίες βήμα βήμα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.
Διαβάστε τη συνταγή για τον μπακαλιάρος με φρέσκο καλαμπόκι καιαχιβαδάκια:
Mερίδες: 4
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος: 15 λεπτά
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος: 15 λεπτά
Υλικά συνταγής:
2 φρέσκα καλαμπόκια 1 κ.σ. φρέσκο βούτυρο λίγες σταγόνες χυμόςλεμονιού φρεσκοτριμμένο πολύχρωμο πιπέρι 1/2 κ.γ. γλυκιά πάπρικα 4 φιλέτα υγράλατοςμπακαλιάρος ξαλμυρισμένος λίγο αλεύρι για πανάρισμα 4 κ.σ. ελαιόλαδο 20 αχιβαδάκια (βόνγκολε) πολύ καλά πλυμένα 1 σκ. σκόρδο 4 κ.σ. λευκό ξηρό κρασί ψιλοκομμένος μαϊντανός τραγανό φρέσκο ψωμί για το σερβίρισμα
Εκτέλεση:
1. Αφαιρούμε τις φλούδες από τα φρέσκα καλαμπόκια. Με κοφτερό μαχαίρι αφαιρούμε τις σπόρους. Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε τηγάνι και σε μέτρια φωτιά αφήνουμε τα καλαμπόκια να μαλακώσουν
2. Προσθέτουμε το λεμόνι και αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε τηνπάπρικα, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε για λίγα λεπτά στην φωτιά να μαλακώσουν.
3. Πανάρουμε το ψάρι στο αλεύρι, ζεσταίνουμε το λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι και ροδίζουμε τον μπακαλιάρο για 4′-5′. Αναποδογυρίζουμε και ψήνουμε από την άλλη για 1′.
4. Προσθέτουμε τις αχιβάδες, το σκόρδο, το κρασί, σκεπάζουμε και αφήνουμε για λίγα λεπτά να ανοίξουν οι αχιβάδες.
5. Προσθέτουμε ψιλοκομμένο μαϊντανό.
6. Σερβίρουμε σε πιάτα το καλαμπόκι και προσθέτουμε από 1 φιλέτο μπακαλιάρο, λίγες αχιβάδες και φρεσκοψημένο ψωμί.