Χοιρινές μπριζόλες στο τηγάνι με μέλι και μουστάρδα (Μαμαλάκης) | Alla-Dalon Epirus Magazine
Ιωάννινα

Χοιρινές μπριζόλες στο τηγάνι με μέλι και μουστάρδα (Μαμαλάκης)

brizolaΈνα απολαυστικό και απλό πιάτο, με μια τριάδα υλικών-χοιρινό, μουστάρδα μέλιπου κάνουν πολύ ταιριαστή παρέα. 
Μπορείτε άνετα να το συνοδεύσετε με μια δροσερή σαλάτα ή με μια τραγανή τηγανιά πατάτες.
Διαβάστε τη συνταγή για τις χοιρινές μπριζόλες στο τηγάνι με μέλι καιμουστάρδα του Ηλία Μαμαλάκη:

Μερίδες : 2
Χρόνος προετοιμασίας : 5m
Χρόνος μαγειρέματος : 25m
Έτοιμο σε : 30m
Υλικά συνταγής:
  • 2 χοιρινές μπριζόλες λαιμού
  • ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ξυσμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδολιωμένο
  • 1 κουτ. σούπας μέλι
  • 2-3 κουτ. σούπαςμουστάρδα
  • κρασί λευκό ξηρό
  • Εκτέλεση:
    Βήμα 1
    Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τη σκελίδα σκόρδομέχρι να μαραθεί και να βγάλει τα αρώματά της. Στο μεταξύ, ετοιμάζετε τη γαρνιτούρα σας.
    Βήμα 2
    Βγάζετε το σκόρδο από το τηγάνι και βάζετε τις μπριζόλες. Μόλις ροδίσουν και από τις 2 πλευρές σβήνετε με το κρασί, τις αλατίζετε και τις αφήνετε να ψηθούν. Περίπου 10 λεπτά πριν ολοκληρώσετε το μαγείρεμα, προσθέτετε το κρεμμύδι, το μέλι και τη μουστάρδα. Μόλις η σάλτσα δέσει , αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά. Σερβίρετε τις μπριζόλες σε πιάτα ζεστές με μια δροσερή σαλάτα ή τηγανητές πατάτες.


    Σου άρεσε;

    Σχολίασε

    :ambivalent:
    :angry:
    :confused:
    :content:
    :cool:
    :crazy:
    :cry:
    :embarrassed:
    :footinmouth:
    :frown:
    :gasp:
    :grin:
    :heart:
    :hearteyes:
    :innocent:
    :kiss:
    :laughing:
    :minifrown:
    :minismile:
    :moneymouth:
    :naughty:
    :nerd:
    :notamused:
    :sarcastic:
    :sealed:
    :sick:
    :slant:
    :smile:
    :thumbsdown:
    :thumbsup:
    :wink:
    :yuck:
    :yum: