Εικόνες ντροπής στην Πάτρα: Κοριτσάκι τριών ετών μεγαλώνει μέσα στα ποντίκια | Alla-Dalon Epirus Magazine
Ιωάννινα

Εικόνες ντροπής στην Πάτρα: Κοριτσάκι τριών ετών μεγαλώνει μέσα στα ποντίκια

Αγανάκτηση και σοκ προκαλεί η είδηση ότι ένα κοριτσάκι μόλις τριών χρόνων από την Πάτρα μεγαλώνει κάτω από άθλιες συνθήκες!!!

Η μικρούλα, η οποία μένει μαζί με την γιαγιά της, στην περιοχή του Αη Γιώργη του Λάγγουρα πολλές φορές τρώει από φαγητά που της δίνουν οι γείτονες μιας κι εκείνη δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να προσφέρει ούτε καν τα απαραίτητα στην εγγονή της.

Ζουν σε ένα σπίτι, το οποίο μοιάζει με τρώγλη… το πάτωμα είναι γεμάτο με χαρτόνια πάνω στα οποία υπάρχουν κόλες προκειμένου να αιχμαλωτίζονται τα ποντίκια που είναι καθημερινοί επισκέπτες!!!


Η γυναίκα δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να προσφέρει ούτε καν τα απαραίτητα στην εγγονή της.

Τα προβλήματα ξεκίνησαν πριν 11 χρόνια όταν έχασε τον άντρα της και από τότε τα χτυπήματα είναι απανωτά για εκείνη, την άνεργη κόρη και τον γιο της και συνεπώς και για την 3χρονη.

Λίγους μήνες αφότου γεννήθηκε η μικρή εγγονή της, ο γαμπρός της έμεινε ανάπηρος ενώ όσες πόρτες κι αν χτύπησε κανένας δεν πρόσφερε δουλειά τόσο σε αυτή όσο και στα παιδιά της.
Για το σπίτι που μένουν οφείλει να καταβάλει το ποσό των 200 ευρώ, ποσό το οποίο εδώ και έξι μήνες αδυνατεί να δώσει, με αποτέλεσμα να απειλείται καθημερινά με έξωση από τον ιδιοκτήτη.

Ουσιαστικά το μεγάλωμα του μικρού παιδιού το έχει αναλάβει μόνη της, ενώ την ίδια ώρα η πρόνοια της παρέχει μόλις 88 ευρώ το δίμηνο.

Όλη η οικογένεια είναι χωρίς ασφάλιση, ενώ γείτονες κάνουν το τελευταίο διάστημα προσπάθεια να τους παρέχουν ασφάλιση μέσω ΟΑΕΔ ή πρόνοιας.

Το δράμα που βιώνουν η 50χρονη χήρα και η 3χρονη εγγονή της δεν έχει τελειωμό, καθώς επί ένα χρόνο είναι χωρίς ρεύμα με την οφειλή της να ξεπερνά τα 2.000 ευρώ ενώ για τις ανάγκες της μικρής με τον κίνδυνο της ηλεκτροπληξίας «κλέβει» ρεύμα.


Σου άρεσε;

Σχολίασε

:ambivalent:
:angry:
:confused:
:content:
:cool:
:crazy:
:cry:
:embarrassed:
:footinmouth:
:frown:
:gasp:
:grin:
:heart:
:hearteyes:
:innocent:
:kiss:
:laughing:
:minifrown:
:minismile:
:moneymouth:
:naughty:
:nerd:
:notamused:
:sarcastic:
:sealed:
:sick:
:slant:
:smile:
:thumbsdown:
:thumbsup:
:wink:
:yuck:
:yum: