Σήμερα φτιάχνουμε λαχανάκια Βρυξελλών με μπέικον και παρμεζάνα | Alla-Dalon Epirus Magazine
Ιωάννινα

Σήμερα φτιάχνουμε λαχανάκια Βρυξελλών με μπέικον και παρμεζάνα

Σήμερα φτιάχνουμε λαχανάκια Βρυξελλών με μπέικον και παρμεζάναΟ Άκης Πετρετζίκης μας προτείνει ένα εξαιρετικό συνοδευτικό πιάτο που θα ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς. 
Υλικά
1 κιλό λαχανάκια Βρυξελλών
5 φέτες καπνιστό μπέικον200 γρ. κάστανα50 γρ. βούτυρο
100 γρ. παρμεζάνα τριμμένηχυμός και ξύσμα από 1 πορτοκάλιαλάτιπιπέριελαιόλαδο 
Εκτέλεση
Βράζουμε σε μια κατσαρόλα αλατισμένο νερό. Ρίχνουμε τα λαχανάκια, τα βράζουμε για 5 λεπτά και μετά τα σουρώνουμε. 

Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και προσθέτουμε τα λαχανάκια. Ψιλοκόβουμε το μπέικον και το προσθέτουμε στο τηγάνι μαζί με τα κάστανα. 
Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε το ξύσμα πορτοκαλιού. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το βούτυρο και τον χυμό πορτοκαλιού. Εκτός φωτιάς, ρίχνουμε την τριμμένη παρμεζάνα.


Σου άρεσε;

Σχολίασε

:ambivalent:
:angry:
:confused:
:content:
:cool:
:crazy:
:cry:
:embarrassed:
:footinmouth:
:frown:
:gasp:
:grin:
:heart:
:hearteyes:
:innocent:
:kiss:
:laughing:
:minifrown:
:minismile:
:moneymouth:
:naughty:
:nerd:
:notamused:
:sarcastic:
:sealed:
:sick:
:slant:
:smile:
:thumbsdown:
:thumbsup:
:wink:
:yuck:
:yum: