Αυτό το κέικ από spaggeti είναι μια παραλλαγή μια κλασικής ιταλικής συνταγής (που αγαπούν ιδιαίτερα στην Αμερική) και λέγεται Tetrazzini...
Υλικά
ingossip
Υλικά
- 400 ml κρέμα γάλακτος
- 4 μεγάλα αυγά
- Αλάτι
- φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- 100 γρ παρμεζάνα τριμμένη
- 100 γρ τυρί Cheddar τριμμένο
- 100 γρ τυρί φέτα κομμένη σε μεγάλα κομμάτια
- 3 κολοκυθάκια σε λεπτές φέτες
- 3 κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης ψιλοκομμένες
- 400 γρ σπαγγέτι, μαγειρεμένα
- Βούτυρο (για το ταψί)
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 ° C.
- Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος και τα αυγά με μια καλή πρέζα αλάτι και πιπέρι.
- Προσθέτουμε το τριμμένο τσένταρ, την παρμεζάνα, την φέτα, τα κολοκυθάκια, τις πιπεριές και τα βρασμένα μακαρόνια.
- Απαλά ανακατεύουμε για να αναμειχθεί καλά.
- Λιώνουμε το βούτυρο και βουτυρώνουμε μια μακρόστενη φόρμα για κέικ.
- Σιγά-σιγά ρίχνουμε το μείγμα με τα μακαρόνια και ανακινούμε τη φόρμα για να πάει παντού.
- Ψήνουμε στο φούρνο για 40 λεπτά μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρυσό χρώμα.
- Το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για λίγα λεπτά.
- Σερβίρουμε σε φέτες με φρέσκια πράσινη σαλάτα στο πλάι.