Μαρίδα τηγανητή σε κρούστα από λάιμ και μαϊντανό | Alla-Dalon Epirus Magazine
Ιωάννινα

Μαρίδα τηγανητή σε κρούστα από λάιμ και μαϊντανό

Μαρίδα τηγανητή σε κρούστα από λάιμ και μαϊντανόΦθηνά, νόστιμα, ολόφρεσκα και γεμάτα Ω3, τα μικρά ψαράκια του Αιγαίου είναι ό,τι ζητά το καθημερινό τραπέζι και ο μεζές του καλοκαιριού. 

Λίγο λάιμ και το άρωμα του μαϊντανού, μπορούν να δώσουν μια άλλη διάσταση στο κλασικό, τηγανητό μαριδάκι...
Υλικά

½ κιλό μαρίδα, γαύρο ή σαρδέλα
1 κουτ. σούπας τριμμένη φλούδα λάιμ
1/3 φλιτζανιού χυμό λάιμ
¼ φλιτζανιού μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κουτ. σούπας λάδι
μερικά φύλλα ρόκας
αλεύρι
καλαμποκέλαιο
αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία

Βήμα 1

Καθαρίζετε τα ψαράκια, βγάζετε τα κεφάλια και τη ραχοκοκκαλιά.

Βήμα 2

Σε ένα πλατύ μπολ, ανακατεύετε το λάδι, το χυμό λάιμ, αλάτι, πιπέρι και τον περισσότερο από το μαϊντανό (αφήνετε λίγο για γαρνίρισμα).

Βήμα 3

Προσθέτετε τα ψαράκια, τα σκεπάζετε καλά να καλυφθούν από το μίγμα και τα αφήνετε να μαριναριστούν μισή ώρα στο ψυγείο.

Βήμα 4

Ανακατεύετε το αλεύρι με το ξύσμα λάιμ και τον μαϊντανό.

Βήμα 5

Στο μεταξύ ζεσταίνετε καλά το καλαμποκέλαιο. Βγάζετε τα ψάρια, τα στραγγίζετε καλά, τα περνάτε από το αλεύρι και τα τηγανίζετε.

Βήμα 6


Τα σερβίρετε σε πιατέλα, μαζί με τα φύλλα της ρόκας, λίγο επιπλέον ξύσμα λάιμ και φέτες λεμόνι.

Tip:*Την ίδια συνταγή μπορείτε να κάνετε με γαύρο ή μικρή σαρδέλα


Σου άρεσε;

Σχολίασε