Βάσεις 2013: Οι σχολές που πέφτουν οι βάσεις | Alla-Dalon Epirus Magazine
Ιωάννινα

Βάσεις 2013: Οι σχολές που πέφτουν οι βάσεις


Βάσεις 2013: Οι σχολές που πέφτουν οι βάσειςΣτις προσεχείς ημέρες θα ανακοινώσει το Yπουργείο Παιδείας τον αριθμό των εισακτέων στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας, ο οποίος αναμένεται να κυμανθεί στους 76.000 υποψηφίους.


Η αποτίμηση μετά την ολοκλήρωση των Πανελλαδικών εξετάσεων εμφανίζει εικόνα πτώσης των βάσεων εισαγωγής...
στα περισσότερα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας – με εξαίρεση το 1ο Επιστημονικό Πεδίο των Κοινωνικών, Νομικών και Ανθρωπιστικών Επιστημών- σε αντίθεση με πολλά από τα Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, όπου αναμένεται να σημειωθεί άνοδος.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Το Βήμα της Κυριακής», πληροφορίες από τα βαθμολογικά κέντρα αναφέρουν, ότι πτώση των βάσεων αναμένεται στα Μαθηματικά και στη Φυσική και στις σχολές που αυτά επηρεάζουν (Φυσικομαθηματικά, Πολυτεχνικές) λόγω δραματικής μείωσης στην επίδοση των υποψηφίων.

Οι σχολές όπου πέφτουν οι βάσεις

Στην Τεχνολογική Κατεύθυνση τα γραπτά υποψηφίων με βαθμολογίες κάτω από τη βάση μπορεί να φθάσουν και το 85%, όπως λένε έμπειροι βαθμολογητές, ενώ στη Θετική Κατεύθυνση αναμένεται ότι θα κυμανθούν στο 35% με 40%. Αυτό κατά πολλούς σημαίνει ότι το 18 εφέτος θα είναι το άριστα για την εισαγωγή στα αντίστοιχα τμήματα.

Στο 2ο και στο 4ο Επιστημονικό Πεδίο που περιλαμβάνουν τα παραπάνω τμήματα έτσι, και ειδικά σε εκείνα τα τμήματα της Περιφέρειας που δέχονται υποψηφίους με βαθμολογίες από 13 ως 16, μπορεί να παρατηρηθούν εντυπωσιακές «βυθίσεις» των βάσεων.


Σου άρεσε;

Σχολίασε