Οι έξι συνήθειες που δηλητηριάζουν τη σχέση σου! Μήπως τις κάνεις κι εσύ; | Alla-Dalon Epirus Magazine
Ιωάννινα

Οι έξι συνήθειες που δηλητηριάζουν τη σχέση σου! Μήπως τις κάνεις κι εσύ;

Οι έξι συνήθειες που δηλητηριάζουν τη σχέση σου! Μήπως τις κάνεις κι εσύ;Μήπως δημιουργείς προβλήματα με την συμπεριφορά σου από το πουθενά; Δες ποιες έξι συνήθειες καταστρέφουν τη σχέση:
1. Επαναλαμβάνουμε στον σύντροφό μας λάθη που έκανε στο παρελθόν.

Οι άνθρωποι δυστυχώς ξοδεύουμε όλο μας το χρόνο προσπαθώντας να είμαστε λιγότερο λάθος για τον άλλον αντί να είμαστε απλά σωστοί απέναντί του...
2. «Πετάμε» υπονοούμενα αντί να πούμε ακριβώς αυτό που σκεφτόμαστε
Μια τέτοια συμπεριφορά δείχνει ξεκάθαρα ότι δεν αισθάνεσαι ασφαλής και ελεύθερη να πεις στον σύντροφό σου αυτό που πραγματικά σε ενοχλεί.
3. Στέλνουμε “απειλητικά μηνύματα” στον σύντροφό μας αντί να κάνουμε απλώς την κριτική μας
Είναι ζωτικής σημασίας για δύο ανθρώπους σε μια σχέση να γνωρίζουν ότι οι αρνητικές σκέψεις και τα συναισθήματα μπορούν να γνωστοποιούνται με ασφάλεια χωρίς να απειλούν την ίδια τη σχέση.
4. Κατηγορούμε τον σύντροφό μας για την δική μας άσχημη ψυχολογική κατάσταση
Το να χρειάζεσαι συναισθηματική στήριξη από τον αγαπημένο σου είναι λογικό και κατανοητό, όμως το να ζητάς μονίμως την προσοχή του είναι υπερβολή. Πάρε την ευθύνη των συναισθημάτων σου και να θυμάσαι πως οι θυσίες πρέπει να γίνονται ως αυτόνομη επιλογή και όχι ως υποχρέωση.
5. Νομίζουμε ότι όταν ζηλεύουμε του επιβεβαιώνουμε την αγάπη μας
Πρέπει να εμπιστευτείς το σύντροφό σου. Η ζήλια είναι κάτι φυσικό. Όμως, η υπερβολική ζήλια και ο έλεγχος της συμπεριφοράς του συντρόφου σου είναι σημάδια δικής σου ανασφάλειας. Η αγάπη σε καμία περίπτωση δεν ταυτίζεται με τη ζήλια. Αντιθέτως η υπερβολική ζήλια θα «δηλητηριάσει» τη σχέση σου.
6. Καλύπτουμε τα προβλήματα της σχέσης μας με μικρές απολαύσεις απλώς για να μην τα αντιμετωπίσουμε
Κάθε φορά που δημιουργείται ένα πρόβλημα στη σχέση, αντί να το επιλύσεις, τραβάς αλλού την προσοχή διοργανώνοντας ένα ταξίδι ή παίρνοντας ένα ωραίο δώρο. Όμως με αυτόν τον τρόπο δεν εξαφανίζεις το πρόβλημα, αντιθέτως το διατηρείς με αποτέλεσμα αυτό να ξαναεμφανιστεί αργότερα.


Σου άρεσε;

Σχολίασε