Ο σεφ Γιώργος Λέκκας προτείνει να φτιάξετε γρήγορες και πεντανόστιμες μπουκιές τυριού!
Οι μερίδες που προκύπτουν είναι για 20 άτομα.
Ο χρόνος προετοιμασίας είναι 15' και για το ψήσιμο είναι 25 - 30'.
Οι μερίδες που προκύπτουν είναι για 20 άτομα.
Ο χρόνος προετοιμασίας είναι 15' και για το ψήσιμο είναι 25 - 30'.
Υλικά
1 φλιτζάνι γιαούρτι
1 φλιτζάνι φυτικό λάδι
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
½ κουταλάκι του γλυκού ξύδι
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις όσο πάρει
Για την γέμιση:
100 γρ. τυρί τσένταρ
200 γρ. τυρί φέτα
2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι
1 κουταλιά γλυκού μαιντανό ψιλοκομμένο
1 κουταλιά της σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για το άλειμμα:
1 αυγό χτυπημένο
Για την διακόσμηση:
σουσάμι μαύρο ή λευκό
Διαδικασία
Σε ένα μεσαίο μπολ ρίξτε όλα τα υλικά για την ζύμη. Ζυμώστε μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη εύπλαστη. Κόψτε μικρά μπαλάκια ζύμη και αφήστε τα σκεπασμένα για 15'. Ανοίξτε με τα χέρια σας τα μικρά μπαλάκια και γεμίστε τα με τυρί.
Κλείστε την ζύμη και αλείψτε τη με χτυπημένο κρόκο αυγού. Πασπαλίστε με σουσάμι.
Τοποθετήστε σε ένα ταψί αντικολλητικό χαρτί και ψήστε τα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς πάνω κάτω σε αντιστάσεις για 30 περίπου λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
Κλείστε την ζύμη και αλείψτε τη με χτυπημένο κρόκο αυγού. Πασπαλίστε με σουσάμι.
Τοποθετήστε σε ένα ταψί αντικολλητικό χαρτί και ψήστε τα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς πάνω κάτω σε αντιστάσεις για 30 περίπου λεπτά μέχρι να ροδίσουν.