Ρολό με κιμά γεμιστό με λαχανικά | Alla-Dalon Epirus Magazine
Ιωάννινα

Ρολό με κιμά γεμιστό με λαχανικά

Ρολό με κιμά γεμιστό με λαχανικά


Μια νοστιμότατη συνταγή... υπερπαραγωγή μας ετοιμάζει η Ντίνα Νικολάου  το "ρολό με κιμά γεμιστό με λαχανικά".
Τα υλικά για τη συνταγή:
Για τον κιμά
800 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 αυγό
2 φέτες μπαγιάτικο ψωμί μουσκεμένο και στυμμένο καλά
2 σκελίδες σκόρδο 
2 κ.σ λάδι
2 κ.σ χυμό λεμονιού
Φρέσκο δυόσμο
Αλάτι, πιπέρι, κόλιανδρο
Για τη γέμιση
2 μελιτζάνες  σε κυβάκια
2 κολοκύθια σε κυβάκια
1 πιπεριά  σε κυβάκια
4 κ.σ ελαιόλαδο
200 γρ. κεφαλογραβιέρα σε κυβάκια
Για τη σάλτσα
5 αποφλοιωμένες και τριμμένες ντομάτες
2 σκελ. Σκόρδου
1 κρεμμύδι ξερό τριμμένο
1 σφηνάκι κονιάκ
1 κ.γλ ζάχαρη
Διαδικασία
Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε όλα τα υλικά για τον κιμά. Τον ζυμώνουμε καλά και σοτάρουμε τα λαχανικά  στο ελαιόλαδο μέχρι να μαραθούν. Στρώνουμε σε λαδόκολλα και το απλώνουμε πάνω τα λαχανικά. Ρίχνουμε το τυρί, σχηματίζουμε ρολό με το κιμά και το τυλίγουμε στη λαδόκολλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα. Φτιάχνουμε τη σάλτσα ντομάτας : σοτάρουμε σε ελαιόλαδο το κρεμμύδι  και μετά προσθέτουμε το σκόρδο , τη ντομάτα ,τη ζάχαρη, αλατοπίπερο και το κονιάκ. Τη σιγοβράζουμε για 30 λεπτά. Βγάζουμε το ρολό από το φούρνο ,το ξετυλίγουμε και το περιχύνουμε  με τη σάλτσα  ντομάτας.


Σου άρεσε;

Σχολίασε