Ώρα για αποτοξίνωση: Τοστ με σπανάκι και γραβιέρα | Alla-Dalon Epirus Magazine
Ιωάννινα

Ώρα για αποτοξίνωση: Τοστ με σπανάκι και γραβιέρα


Ώρα για αποτοξίνωση: Τοστ με σπανάκι και γραβιέραΧθες, ήταν Τσικνοπέμπτη, κάτι που σημαίνει πως το ρίξαμε -λίγο- έξω με τα παϊδάκια! Σήμερα, λοιπόν, καλό θα ήταν να απέχουμε από την κατανάλωση κρέατος. Το τοστ με σπανάκι και γραβιέρα, είναι ένα γρήγορο, γευστικό και υγιεινό γεύμα, το οποίο θα σας δώσει και την απαραίτητη ενέργεια για τις ανάγκες της ημέρας, αλλά και τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά.



Τι θα χρειαστείτε:
• 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
• 2 φέτες ψωμί
• 1/2 φλιτζάνι γραβιέρα (τριμμένη ή σε φέτες)
• 1-3 κουταλιές σπανάκι πέστο
Πως θα το ετοιμάσετε:
Ζεσταίνετε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Στη συνέχεια, βάλτε βούτυρο σε κάθε μεριά του ψωμιού και πασπαλίζετε τη μισή ποσότητα των τυριών στο εσωτερικό τους. Στη συνέχεια, δημιουργήστε μια νέα στρώση πάνω από το τυρί, με το σπανάκι και στη συνέχεια βάλτε από πάνω και το υπόλοιπο τυρί. Τέλος, τοποθετείστε το τοστ σας στο τηγάνι και αφήστε το να ψηθεί, μέχρι να λιώσει το τυρί, κάτι που σημαίνει πως θα χρειαστείτε 2-4 λεπτά στην κάθε πλευρά. Είστε έτοιμοι!


Σου άρεσε;

Σχολίασε