Κανείς δεν είπε ότι ο χωρισμός είναι κάτι ευχάριστο, ιδίως ΑΝ δεν ήταν κοινή απόφαση. Είναι συνήθως μια περίοδος πόνου, θλίψης, θυμού, μοναξιάς, επαναπροσδιορισμού, αναμνήσεων, ανασφάλειας, εκδίκησης και πολλών συναισθημάτων – αν όχι απλά απελευθέρωσης.
Κάτω απ’ αυτή την πίεση, συχνά μπορεί να πιάσεις τον εαυτό σου να ενδίδει σε σκέψεις και πράξεις που και εσύ η ίδια αισθάνεσαι ότι δεν σε βοηθάνε να ξεπεράσεις τη φάση και να προχωρήσεις παρακάτω- πόσω μάλλον αν ο άλλος το έχει ήδη κάνει.
Τι δεν πρέπει να κάνεις ποτέ μετά από ένα χωρισμό:
1. Να μείνετε φίλοι με τον πρώην σου: Όχι ότι δεν μπορεί να συμβεί και αυτό, αλλά το πρώτο διάστημα του χωρισμού δεν μπορεί να λειτουργήσει μια τέτοια συνθήκη.
Τα ερωτικά συναισθήματα είναι ακόμα νωπά και η ελπίδα ότι θα τα ξαναβρείτε ζωντανή- και ίσως αυτό να είχε ένα νόημα, ΑΝ ο χωρισμός ήταν κάτι που μάλλον αποφασίσατε εν βρασμώ, αλλά στην πραγματικότητα κανείς δεν ήθελε.
Ωστόσο, αν ο σύντροφός σου έχει δηλώσει ανοιχτά ότι δεν τρέφει πλέον ερωτικά συναισθήματα για σένα, καλό θα ήταν να πιστέψεις αυτή τη δήλωση. Επίσης, το πρώτο διάστημα καλό θα ήταν να πάρει καθένας το χρόνο του να σκεφτεί τι σας οδήγησε σ’ αυτή την απόφαση και τι έγινε λάθος.
Η δύναμη της συνήθειας είναι ένας ακόμα λόγος που θα σε κάνει να συμβιβαστείς με τη ιδέα ότι θα τον βλέπεις μόνο ως φίλο, αρκεί να τον βλέπεις, αλλά σίγουρα αυτό δεν είναι που θα σε βοηθήσει να τον ξεπεράσεις: θα τον βλέπεις και θα σκέφτεσαι πάντα τι πήγε λάθος, πώς θα τα ξαναβρείτε ή μπορεί απλά να σκέφτεσαι πως θα πάρεις την εκδίκηση σου- που ίσως τελικά να μην έχει νόημα, αφού η εμμονή σου δεν θα σου επιτρέψει να επικεντρωθείς στο να είσαι εσύ καλά και να ξαναφτιάξεις τη ζωή σου.
2. Να κάνεις τα πάντα για να τον ξανακερδίσεις: Φρόντισε μετά από έναν χωρισμό να διατηρήσεις την αξιοπρέπεια σου. Το να χτυπάς την πόρτα του, να τον παρακαλάς, να κλαις, να χτυπιέσαι μπροστά σου, να τον ενοχλείς συνέχεια με τηλεφωνήματα είναι καταστάσεις που απλά τρέφουν τον εγωϊσμό και κάνουν εσένα να νιώθεις περισσότερο χάλια.
Η απόρριψη, όταν σε δει να γίνεσαι κομμάτια και να δηλώνεις ότι δεν μπορείς να ζήσεις χωρίς αυτόν, θα είναι πιο σκληρή. Ναι, μπορείς να ζήσεις χωρίς αυτόν! Αρκεί να πιστέψεις στον εαυτό σου.
3. Nα κάνεις σεξ μαζί του: Το σεξ είναι ένα σημαντικό κομμάτι που χάνεται με το τέλος μια σχέσης. Η επιθυμία σου να τα ξαναβρείτε ίσως σε οδηγήσει στο κρεβάτι μαζί του, πιστεύοντας ότι μ’ αυτόν τον τρόπο θα τον κερδίσεις πάλι. Το να κάνεις όμως τον εαυτό σου διαθέσιμο για σεξ, αυτομάτως μεταφράζεται στη συνειδησή του ότι μπορεί να σε κάνει ό,τι θέλει και ότι εσύ θα είσαι εκεί για να του ικανοποιείς τις σεξουαλικές του ανάγκες.
Είναι θέμα αυτοεκτίμησης να μην επιτρέψεις στον εαυτό σου να ενδώσει σε καλέσματα σεξουαλικού περιεχομένου από μέρους του. Μόνο το σεξ της συμφιλίωσης επιτρέπεται, αλλά αυτό σημαίνει ότι έχετε μιλήσει πρώτα και τα έχετε βρει.
Tip: Αν θες να τον κάνεις να μετανιώσει γι’ αυτή την απόφασή του, ο καλύτερος τρόπος είναι εξαφανιστείς από τη ζωή του χωρίς δράματα. Να θυμάσαι ότι ο πρώην σου δεν ήταν ο μοναδικός τέλειος για σένα άντρα στο πλανήτη. Αν ήταν, θα σε είχε παντρευτεί! Και αν πάλι σε παντρεύτηκε και χωρίσατε, τότε απλά έκανες ένα λάθος και τα λάθη πάντα μπορούν να διορθρωθούν. Αρκεί να έχεις πίστη στον εαυτό σου!