Τυρόπιτα σουφλέ της Ντίνας Νικολάου | Alla-Dalon Epirus Magazine
Ιωάννινα

Τυρόπιτα σουφλέ της Ντίνας Νικολάου

Τυρόπιτα σουφλέ της Ντίνας Νικολάου



Τυρόπιτα σουφλέ  απο την Ντίνα Νικολάου











Υλικά
1 πακέτο φύλλο κανταΐφι
400 γρ. ανθότυρο λιωμένο
300 γρ. regatoArla τριμμένο
200 γρ. σκληρό τυρί Αrla τριμμένο
300 γρ. φέτα τριμμένη
7 αυγά
1 λίτρο φρέσκο γάλα
½ φλ. λιωμένο βούτυρο
½ φλ. ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι , μοσχοκάρυδο
Διαδικασία
Ενώνουμε όλα τα τυριά σε μεγάλο μπολ . τα πιπερώνουμε και τα πασπαλίζουμε με μοσχοκάρυδο. Προσθέτουμε τα 2 αυγά. Ανακατεύουμε καλά. Παίρνουμε ένα ταψί  και το λαδώνουμε . Μοιράζουμε το φύλλο κανταΐφι στη μέση . στρώνουμε τη μισή ποσότητα σαν βάση στο ταψί ανοίγοντάς το όσο γίνεται με τα δάχτυλα. Και το περιχύνουμε με τη μισή ποσότητα του λιωμένου βουτύρου. Στρώνουμε τη γέμιση. Σκεπάζουμε με το υπόλοιπο κανταΐφι, το οποίο το ανοίγουμε για να είναι αφράτο. Περιχύνουμε το κανταΐφι με το υπόλοιπο λιωμένο βούτυρο.  Χτυπάμε τα υπόλοιπα αυγά με το γάλα. Κόβουμε τη πίτα σε κομμάτια και τη περιχύνουμε με το μίγμα γάλα, αυγά. Αφήνουμε τη πίτα να μείνει για 1 ώρα σε θερμοκρασία  δωματίου να φουσκώσει και να ρουφήξει τα υγρά. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα μέχρι να ροδίσει.


Σου άρεσε;

Σχολίασε