Κολοκυθοκεφτέδες µε φέτα | Alla-Dalon Epirus Magazine
Ιωάννινα

Κολοκυθοκεφτέδες µε φέτα

Ένα ωραίο και μεσογειακό πιάτο.
Κλασική συνταγή για να κάνεις μικρούς και μεγάλους να σε λατρέψουν. 
Χρόνος προετοιµασίας: 15 λεπτά. 
Χρόνος µαγειρέµατος: 2-3 λεπτά.

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ

  • 1 κιλό κολοκυθάκια
  • 1 µικρό κρεµµύδι ψιλοκοµµένο
  • 1 κουταλιά ελαιόλαδο 
  • 2 κουταλιές νοστιµιά Maggi 
  • 2 αυγά
  • 250 γραµµάρια φέτα τριµµένη
  • 4 κουταλιές άνηθο ψιλοκοµµένο
  • 2 κουταλιές µαϊντανό ψιλοκοµµένο
  • 100 γραµµάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις 
  • 50 γραµµάρια αλεύρι που φουσκώνει µόνο του
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριµµένο πιπέρι
  • Αλεύρι για πανάρισµα
  • Ηλιέλαιο για τηγάνισµα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Στο χοντρό µέρος ενός τρίφτη τρίβετε τα κολοκυθάκια, τα τοποθετείτε σε ένα σουρωτήρι και τα πασπαλίζετε µε αλάτι να βγάλουν τα υγρά τους. 

Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτετε το ελαιόλαδο. Σοτάρετε το ψιλοκοµµένο κρεµµύδι για ένα λεπτό και το τοποθετείτε σε ένα µπολ.

2. Στραγγίζετε τα κολοκυθάκια µε τα χέρια σας και τα προσθέτετε και αυτά στο µπολ µαζί µε τα υπόλοιπα υλικά, τα αυγά, την τριµµένη φέτα, τον άνηθο, το µαϊντανό, τη νοστιµιά Maggi, το αλεύρι, το αλεύρι που φουσκώνει µόνο του και ανακατεύετε καλά. 

Πλάθετε το µείγµα σε κεφτεδάκια και τα αλευρώνετε καλά. Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε µέσα 3 δάχτυλα ηλιέλαιο. 

Τηγανίζετε τους κολοκυθοκεφτέδες για 3 λεπτά συνολικά και όταν είναι έτοιµοι τους τοποθετείτε σε ένα πιάτο στρωµένο µε χαρτί κουζίνας να απορροφήσει το περιττό ηλιέλαιο.

ilovestyle.com


Σου άρεσε;

Σχολίασε