Κοτόπουλο κοκκινιστό με μανιτάρια και κρασί | Alla-Dalon Epirus Magazine
Ιωάννινα

Κοτόπουλο κοκκινιστό με μανιτάρια και κρασί

Κοτόπουλο κοκκινιστό με μανιτάρια και κρασίΥλικά:
450 γρ. Μανιτάρια ολόκληρα Μπάρμπα Στάθης
1 κοτόπουλο γύρω στα 1.250 γρ., κομμένο σε μερίδες
1 κουταλιά της σούπας Σκόρδο Ψιλοκομμένο Μπάρμπα Στάθης
3 κουταλιές της σούπας Κρεμμύδι Ψιλοκομμένο Μπάρμπα Στάθης
φλιτζάνι ελαιόλαδο

φλιτζανιού κρασί
1 φύλλο δάφνης
500 γρ. Ντομάτα Ψιλοκομμένη Μπάρμπα Στάθης
2-3 κουταλιές της σούπας Μαϊντανός Ψιλοκομμένος Μπάρμπα Στάθης
λίγη ζάχαρη
λίγο αλάτι
πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση:


1. Πλένετε τις μερίδες του κοτόπουλου, τις στεγνώνετε καλά και τις αλατοπιπερώνετε. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μεγάλη κατσαρόλα και ροδίζετε τις μερίδες του κοτόπουλου. Βγάζετε τις μερίδες του κοτόπουλου από την κατσαρόλα και προσθέτετε το κρεμμύδι, τα μανιτάρια και το σκόρδο. Μόλις μαλακώσουν ξαναρίχνετε τις μερίδες κοτόπουλου. Σβήνετε με το κρασί.


2. Προσθέτετε στην κατσαρόλα την ψιλοκομμένη ντομάτα και κατόπιν ρίχνετε τη ζάχαρη και τη δάφνη. Σιγοβράζετε για 50΄-55΄ και προσθέτετε το μαϊντανό. Ανακατεύετε και σερβίρετε με πιλάφι.
Μια συνταγή του «Μπάρμπα Στάθη»


Σου άρεσε;

Σχολίασε

:ambivalent:
:angry:
:confused:
:content:
:cool:
:crazy:
:cry:
:embarrassed:
:footinmouth:
:frown:
:gasp:
:grin:
:heart:
:hearteyes:
:innocent:
:kiss:
:laughing:
:minifrown:
:minismile:
:moneymouth:
:naughty:
:nerd:
:notamused:
:sarcastic:
:sealed:
:sick:
:slant:
:smile:
:thumbsdown:
:thumbsup:
:wink:
:yuck:
:yum: