1 συσκευασία αγκινάρες Μπάρμπα Στάθης 600γρ.
1,2 λίτρα γάλα, 5 κουτ. σούπας κορν φλάουρ
4 κουτ. σούπας βούτυρο φρέσκο
6 αβγά
300 γρ. κίτρινα τυριά
αλάτι, πιπέρι λίγο βούτυρο
Εκτέλεση:
1. Πρώτα βράζουμε σε αλατισμένο νερό τις αγκινάρες Μπάρμπα Στάθης και τις κόβουμε σε κυβάκια. Ετοιμάζουμε την μπεσαμέλ: σε ένα μέτριο κατσαρολάκι ρίχνουμε το βούτυρο να λιώσει και μετά το κόρν φλάουερ. Μόλις πυκνώσει το κορν φλάουρ ανακατεύουμε ζωηρά.
2. Ρίχνουμε το γάλα χλιαρό και συνεχίζουμε ανακατεύοντας μέχρι να πήξει η μπεσαμέλ. Χωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους, κάνουμε μαρέγκα σφιχτή με λίγο αλάτι και την αφήνουμε. Ρίχνουμε τους κρόκους στην κρέμα έναν-έναν, μετά προσθέτουμε τα τυριά, αλάτι, πιπέρι και περιμένουμε να κρυώσει η μπεσαμέλ μας.
3. Ανακατεύουμε τη μαρέγκα απαλά στην μπεσαμέλ με μεγάλη προσοχή, να μην ξεφουσκώσει το μείγμα, και τέλος ρίχνουμε τις αγκινάρες. Αλείφουμε με βούτυρο το σκεύος για σουφλέ και ρίχνουμε το μείγμα.
4. Ανάβουμε το φούρνο στους 200°C και όταν σβήσει το λαμπάκι, τότε βάζουμε το σουφλέ να ψηθεί για 45 λεπτά περίπου. Σερβίρεται ζεστό και η γεύση του είναι ξεχωριστή!