Μεσημέρι. Σε παίρνει τηλέφωνο η κολλητή σου να πάτε για καφέ. “Αχ, δεν μπορώ! Συγνώμη.
Είμαι με το αγόρι μου” απαντάς. Το βραδάκι, σε ξαναπαίρνει. Για ποτάκι αυτή τη φορά. Αλλά πάλι δεν μπορείς.
Τώρα βλέπεις ταινία... με το αγόρι σου. Κι αυτό συνεχίζεται. Δεν βρίσκεις καθόλου χρόνο για την κολλητή σου! Δεν βρίσκεις καθόλου χρόνο για τους φίλους σου...
Έχεις να τους δεις μήνες. Είσαι κολλημένη πάνω στο αγόρι σου. Όλη σου η ζωή... το αγόρι σου. Έχει γίνει εκνευριστικό!
Και δεν είσαι η μόνη. Πολλές γυναίκες το κάνουν αυτό. Με το που κάνουν σχέση... ξεχνάνε όλα τα υπόλοιπα.
ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ ΤΩΡΑ ΑΥΤΟ;
“Το κόλλημα με το αγόρι μας φανερώνει ότι υπάρχει κάποιο “θέμα” στην ψυχοσύνθεσή μας” εξηγεί η ψυχολόγος Χρυσούλα Μαυράκη.
“Μπορεί να σημαίνει ότι έχουμε χαμηλή αυτοεκτίμηση, ανασφάλεια, έλλειψη πρωτοβουλίας ή ικανότητας ανάληψης ευθυνών.
Η προσκόλληση στον σύντροφο λειτουργεί σαν δεκανίκι του εαυτού μας. Φταίει ο δικός μας χαρακτήρας. Γιατί λες: Έχω ΕΝΑΝ σκοπό στη ζωή μου, το αγόρι μου. Αυτός με κατευθύνει. Δεν πιστεύεις στον εαυτό σου”.
Αν πίστευες, δεν θα ήσουν συνέχεια κολλημένη επάνω του, δεν θα φοβόσουν συνεχώς πως αν τον χάσεις μια στιγμή από τα μάτια σου θα βρει άλλη...
Θα είχες την ανάγκη να κάνεις και άλλα πράγματα... να δεις τους φίλους σου, να πας για ψώνια με μια φίλη, να μείνεις λίγο μόνη, να πάρεις μια ανάσα.
ΟΙ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΕΣ, ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ...
Είσαι ερωτευμένη. Σαφώς. Και κάθε ερωτευμένη γυναίκα θέλει να είναι συνέχεια με τον σύντροφό της. Σίγουρα. Όμως, οι υπερβολές βλάπτουν...
Σύμφωνα με την ψυχολόγο “η πρώτη και βασική συνέπεια είναι στον εαυτό σου. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα καταφέρεις να ολοκληρωθείς ποτέ” αν συνεχίσεις έτσι.
Αν εξακολουθήσεις να είσαι γατζωμένη πάνω του, τι προσωπικότητα θα έχεις ακριβώς όταν όλα “ορίζονται” από εκείνον;
“Η δεύτερη συνέπεια είναι στη σχέση σου. Την κουράζεις πολύ και το πιθανότερο είναι να διαλυθεί. Δεν πρέπει να κρέμεσαι από πάνω του” τονίζει η κ.Μαυράκη. Με λίγα λόγια, στην προσπάθειά σου, φοβισμένη να μην χωρίσεις... αυτό ακριβώς θα καταφέρεις.
“Τέλος, η φιλία μπαίνει σε δοκιμασία. Αν είναι καλή η φίλη θα σε καταλάβει, θα σε συγχωρέσει και θα μπει στη θέση σου”. Δεν είναι κρίμα όμως να έχεις μια τόσο καλή φίλη και να μην τη βλέπεις; Γιατί χάνεσαι λοιπόν; Οι “ανάσες” από τη σχέση μόνο σε καλό θα σου βγουν.
ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ...
Δεν είναι δύσκολο. Είναι θέμα προσωπικότητας. Αυτοπεποίθησης. Μια ανεξάρτητη γυναίκα δεν αρκείται σε μονόπλευρη ζωή. Δουλεύει, βλέπει τους φίλους της, έχει και το αγόρι της. Έχει από όλα... Απλά βάζει προτεραιότητες!
“Είναι λάθος όταν κάνεις σχέση να παρατάς τους φίλους σου. Πρέπει να χωράνε τα πάντα στη ζωή σου. Λογικό είναι το αγόρι σου να έχει την πρώτη θέση αλλά δεν υπάρχει μόνο εκείνος” τονίζει η ψυχολόγος.
Πρέπει να βρεις τις ισορροπίες... για να έχεις την ισορροπία σου. Για σκέψου...