• 800 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
• 200 γρ. ψίχα ψωμιού
• ½ κ. ελιές πράσινες χωρίς κουκούτσι
• 200 γρ. χυμό Σπιτικής Ντομάτας
• 4 σκελ. σκόρδο
• ½ κ.γ. κύμινο
• 150 γρ. ελαιόλαδο Άλτις
• Αλάτι – πιπέρι
Εκτέλεση:
1. Μουσκεύουμε το ψωμί και το στραγγίζουμε. Ανακατεύουμε τον κιμά, το ψωμί, το σκόρδο λιωμένο, αλάτι – πιπέρι και το κύμινο. Τα ζυμώνουμε καλά και πλάθουμε τα σουτζουκάκια κυλινδρικά.
2. Βάζουμε το χυμό ντομάτας σε μια κατσαρόλα, προσθέτουμε λάδι, αλάτι – πιπέρι και ½ φλ. νερό. Μόλις αρχίσει να βράζει, χαμηλώνουμε τη φωτιά και βάζουμε μέσα τα σουτζουκάκια. Μαγειρεύουμε για 15 λεπτά περίπου. Στο τέλος ρίχνουμε τις ελιές, μαγειρεύουμε για 5 λεπτά ακόμα και σερβίρουμε μαζί με ρύζι πιλάφι.
3. Εναλλακτικά, μπορούμε να τηγανίσουμε τα σουτζουκάκια στο λάδι για 5 λεπτά και αφού αφαιρέσουμε τα σουτζουκάκια προσθέτουμε το χυμό ντομάτας και ζεστό νερό.
4. Αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει για 5 -10 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα σουτζουκάκια, τα αφήνουμε και αυτά να βράσουν μέσα στη σάλτσα άλλα 10 λεπτά.
5. Τέλος προσθέτουμε τις ελιές και αφήνουμε το φαγητό να βράσει για 5 λεπτά ακόμα.