Υλικά
- 1 συσκευασία μακαρόνια σπαγγέτι
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- 6 σκελίδες σκόρδο, κομμένο σε φέτες λεπτές
- 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1/4 κουταλάκι κόκκινο πιπέρι
- 1/4 φλιτζανιού ψιλοκομμένο μαϊντανό
- 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο τριμμένη παρμεζάνα
- Σε ένα ξύλο κοπής ψιλοκόβουμε σε πολύ λεπτές τις σκελίδες σκόρδου, ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό σε πολύ λεπτά κομματάκια.
- Ρίχνουμε το μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο στο τηγάνι και σε χαμηλή φωτιά σοτάρουμε τις φέτες σκόρδου μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα.
- Προσθέτουμε μισό φλιτζάνι από το βραστό νερό και δυναμώνουμε την εστία για λίγο.
- Ταυτόχρονα βράζουμε τα μακαρόνια για 8 λεπτά.
- Τα σουρώνουμε και ρίχνουμε σε ένα πιάτο με τα μυρωδικά, το αλάτι, το ελαιόλαδο μαζί με τον μαϊντανό και την τριμμένη παρμεζάνα.
- Ανακατεύουμε και σερβίρουμε.