Μαγειρέψτε το καλαμάρι με λαχανικά και απολαύστε τη νηστεία!
Υλικά συνταγής(για 4 μερίδες):
4 καλαμάρια καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες
4 πράσα καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες
2 ξερά κρεμμύδια σε λεπτές φέτες
1 φλ. ψιλοκομμένες ντομάτες
1/3 φλ. ελαιόλαδο
1/3 φλ. λευκό ξηρό κρασί
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση:
1. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα καλαμάρια για 1΄, μέχρι να αλλάξουν χρώμα. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και τα πράσα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 5΄-6΄. Στη συνέχεια σβήνουμε με το κρασί.
2. Προσθέτουμε την ντομάτα και αλατοπιπερώνουμε. Χαμηλώνουμε τη φωτιά.
3. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 20΄, μέχρι το φαγητό να πιει όλα τα υγρά του και να μείνει μόνο με το λάδι του.
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος: 30 λεπτά
www.argiro.gr