Πόσο αληθές είναι το περιεχόμενο ενός σεξουαλικού μηνύματος | Alla-Dalon Epirus Magazine
Ιωάννινα

Πόσο αληθές είναι το περιεχόμενο ενός σεξουαλικού μηνύματος

Πόσο αληθές είναι το περιεχόμενο ενός σεξουαλικού μηνύματοςΜια πρόσφατη μελέτη που διεξήχθη σε αμερικανούς σπουδαστές κολλεγίου, αποκαλύπτει ότι σχεδόν οι μισοί από αυτούς που είχαν αποστείλει ένα γραπτό μήνυμα σεξουαλικού περιεχομένου, ψεύδονταν όταν το έκαναν.

Σύμφωνα λοιπόν με τους ερευνητές, οι τολμηροί αποστολείς δεν φοράνε και δεν κάνουν πάντα αυτά που υποστηρίζουν στο γραπτό τους κείμενο...

Το ψέμα άλλωστε, όπως είναι γνωστό, υπάρχει ακόμα και στη διαπροσωπική σεξουαλική αλληλεπίδραση με χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτό της προσποίησης οργασμού.

Οι ερευνητές έδωσαν σε 155 σπουδαστές, οι οποίοι είχαν συνάψει τουλάχιστον μια σταθερή σεξουαλική σχέση, να συμπληρώσουν ένα ηλεκτρονικό ερωτηματολόγιο σχετικά τα σεξουαλικά μηνύματα που έχουν αποστείλει.

Πιο συγκεκριμένα, το ερωτηματολόγιο περιελάμβανε ερωτήσεις σχετικά με το εάν έστελναν στους σταθερούς τους συντρόφους σεξουαλικά μηνύματα με ψευδές περιεχόμενο. Υπήρχαν επίσης ερωτήσεις σχετικά με τις στάσεις τους απέναντι στις σχέσεις αφοσίωσης.

Από τους συμμετέχοντες που είχαν στείλει τουλάχιστον ένα σεξουαλικό μήνυμα, το 48% έλεγε ψέματα. Στο τέλος του ερωτηματολογίου υπήρχε ένα κενό που επέτρεπε στους συμμετέχοντες να εξηγήσουν γραπτώς γιατί είπαν ψέματα. Τα 2/3 δήλωσαν ότι είπαν ψέματα για να ευχαριστήσουν το σύντροφο τους και το 1/3 δήλωσε ότι επέλεξε το ψέμα για να ευχαριστήσει τον εαυτό του. 


Παράλληλα, ο αριθμός των γυναικών που έστειλαν ψευδή μηνύματα ήταν διπλάσιος από τον αντίστοιχο αριθμό των ανδρών. Οι γυναίκες επίσης, είναι πιο πιθανό από τους άνδρες, για ευνόητους λόγους, να προσποιηθούν οργασμό, αλλά σε γενικές γραμμές ψεύδονται πιο συχνά για να ευχαριστήσουν τους άλλους και όχι τις ίδιες.

Το καινούργιο στοιχείο που παρέχουν τα γραπτά σεξουαλικά μηνύματα, είναι ότι δίνεται η δυνατότητα στα άτομα να προσποιηθούν ολόκληρη τη σεξουαλική πράξη και όχι απλά τον ενθουσιασμό και την ικανοποίηση, όπως γίνεται με την πραγματική φυσική διαπροσωπική επαφή.

Οι ειδικοί προβληματίζονται τόσο από την ευκολία της εξαπάτησης με το σύγχρονο αυτό μέσο, όσο και από το γεγονός ότι χρησιμοποιείται μαζικά και συστηματικά από τους νέους.

Από τη διερεύνηση των στάσεων βρέθηκε ότι τα άτομα που έχουν περισσότερο άγχος αναφορικά με τη σχέση τους και προσπαθούν να αποφύγουν την εγγύτητα, είναι πιο πιθανό να ψεύδονται, σε σύγκριση με τα άτομα που νιώθουν πιο ασφαλή μέσα στη σχέση. Το εν λόγω μέσο σεξουαλικής επικοινωνίας, άλλωστε, μπορεί να λειτουργήσει και σαν ένα τρόπο να αποφύγει κανείς την οικειότητα και σύμφωνα με τα ευρήματα, δεν μπορεί να βοηθήσει τα άτομα που επιθυμούν μια υγιή σχέση.

Οι ειδικοί μάλιστα, τονίζουν ότι δεν είναι το ίδιο το ψέμα, αλλά η συχνότητα με την οποία αυτό λέγεται που τους εκπλήσσει. Είναι σημαντικό τα άτομα να αναζητούν τρόπους σεξουαλικής επικοινωνία και απόλαυσης που βασίζονται στην αληθινή αλληλεπίδραση δυο συντρόφων, κατά την οποία ο κάθε σύντροφος επιθυμεί και επιδιώκει την ικανοποίηση και την απόλαυση του άλλου.


Σου άρεσε;

Σχολίασε

:ambivalent:
:angry:
:confused:
:content:
:cool:
:crazy:
:cry:
:embarrassed:
:footinmouth:
:frown:
:gasp:
:grin:
:heart:
:hearteyes:
:innocent:
:kiss:
:laughing:
:minifrown:
:minismile:
:moneymouth:
:naughty:
:nerd:
:notamused:
:sarcastic:
:sealed:
:sick:
:slant:
:smile:
:thumbsdown:
:thumbsup:
:wink:
:yuck:
:yum: