Μεσογειακή μακαρονάδα....με μεσογειακό ταπεραμέντο | Alla-Dalon Epirus Magazine
Μεσογειακή μακαρονάδα....με μεσογειακό ταπεραμέντο
Υλικά
- 1 πακέτο ταλιατέλες ή σπαγγέτι
- 3-4 φρέσκες ντομάτες, ψιλοκομμένες
- 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- Μερικές ελιές, χωρίς το κουκούτσι τους και κομμένες σε ροδέλες
- Λίγη κάπαρη
- 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
- 1 ποτήρι λευκό κρασί
- Ξερή μυζήθρα για το σερβίρισμα
- Ρίγανη
- Λίγο μαϊντανό
- Αλάτι/Πιπέρι
Εκτέλεση
- Αφού τσιγαρίσετε το σκόρδο και το κρεμμύδι, προσθέστε την κάπαρη και τις ελιές και «σβήστε» με το λευκό κρασί.
- Έπειτα, ρίξτε τις φρέσκες ντομάτες και ανακατέψτε μέχρι να απορροφηθούν τα πολλά υγρά.
- Στην συνέχεια προσθέστε τον πελτέ ντομάτας, που έχετε προηγουμένως διαλύσει σε ένα ποτηράκι με 2 δάχτυλα νερό και αφήνετε τη σάλτσα να βράσει.
- Ταυτόχρονα βράζετε και τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό.
- Αφού «δέσει» η σάλτσα, προσθέστε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και φρέσκο μαϊντανό.
- Σερβίρετε τη μεσογειακή μακαρονάδα με μυζήθρα.
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ