Υλικά
4 φιλέτα μπακαλιάρου περίπου 300 γραμμάρια το καθένα
6 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
500 γραμμάρια σπανάκι καθαρισμένο και χοντροκομμένο6 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 μαρούλι καθαρισμένο και χοντροκομμένο
300 γραμμάρια ραδίκια καθαρισμένα και χοντροκομμένο
400 γραμμάρια σάλτσα τομάτας
200 ml κόκκινο κρασί
1 κύβο λαχανικών Maggi
10 δαμάσκηνα αποξηραμένα χωρίς κουκούτσι
4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε μια γάστρα που είναι κατάλληλη για μάτι κουζίνας ή σε μια κατσαρόλα που μπορεί να μπει στον φούρνο προσθέτετε το ελαιόλαδο και το ζεσταίνετε πολύ καλά.
Σοτάρετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια μαζί με τα δαμάσκηνα για 1-2 λεπτά ανακατεύοντας καλά.
Προσθέτετε τα φιλέτα του μπακαλιάρου με την πέτσα προς τα κάτω και μετά από 1 λεπτό σβήνετε με το κόκκινο κρασί.
Προσθέτετε τα φιλέτα του μπακαλιάρου με την πέτσα προς τα κάτω και μετά από 1 λεπτό σβήνετε με το κόκκινο κρασί.
Προσθέτετε την σάλτσα τομάτας και τον κύβο λαχανικών Maggi μαζί με τα χορταρικά, το σπανάκι, το μαρούλι, τα ραδίκια, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε προσεχτικά μέχρι να μαραθούν τα χόρτα..
Σκεπάζετε την γάστρα ή την κατσαρόλα και την τοποθετείτε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο κελσίου για 35-40 λεπτά.
sigmalive
sigmalive