Αυτόφωρο ζητά ο Εισαγγελέας για τους καταληψίες στη Νομική Αθηνών | Alla-Dalon Epirus Magazine
Ιωάννινα

Αυτόφωρο ζητά ο Εισαγγελέας για τους καταληψίες στη Νομική Αθηνών

Να κινήσει την αυτόφωρη διαδικασία για την αποτροπή νέων επεισοδίων με αφορμή την κατάληψη της Νομικής Σχολής, καλεί την αστυνομία ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας πρωτοδικών Αθηνών.

Η παραγγελία δίδεται με αφορμή, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά «τους πρωτοφανείς βανδαλισμούς που σημειώθηκαν σήμερα τις πρώτες πρωινές ώρες στονΙστορικό Ναό των Αγ. Αναργύρων, που βρίσκεται επί της οδού Σόλωνος, πλησίον
της Νομικής Σχολής Αθηνών, η οποία τελεί υπό κατάληψη καθώς και την πυρπόληση οχημάτων από ομάδες αντιεξουσιαστών και με δεδομένο ότι όλα τα ανωτέρω συμβάντα σχετίζονται απόλυτα μεταξύ τους».

Η διασύνδεση αυτών των γεγονότων επισήμως από τον  Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, οδήγησε σε διαβίβαση των σχετικών δικογραφιών και την άσκηση  ποινικής δίωξης κατ΄ αγνώστων , για:

1)Διακεκριμένη περίπτωση κλοπής πραγμάτων αφιερωμένων στη θρησκευτική λατρεία από τόπο προορισμένο γιʼ αυτή (κακούργημα)
2)Διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς κατά συρροή
3) Εμπρησμός κατʼεξακολούθηση από τον οποίο μπορούσε να προκύψει κοινός κίνδυνος σε ξένα πράγματα
4) Διατάραξη της ομαλής διεξαγωγής υπηρεσίας
5) Παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία (πλημμελήματα )

Για το κακούργημα η δικογραφία χωρίστηκε και εστάλη στην κυρία ανάκριση ενώ σʼ ότι αφορά στα πλημμελήματα η δικογραφία εστάλη στην κρατική ασφάλεια για την ανακάλυψη και σύλληψη των δραστών. 

Όπως αναφέρει η Εισαγγελία «κατόπιν τούτων οι αστυνομικές αρχές καλούνται να ενεργήσουν άμεσα προς αποτροπή περαιτέρω επεισοδίων όπως ορίζει ο νόμος για κάθε αυτόφωρο τελούμενο αδίκημα».


Σου άρεσε;

Σχολίασε

:ambivalent:
:angry:
:confused:
:content:
:cool:
:crazy:
:cry:
:embarrassed:
:footinmouth:
:frown:
:gasp:
:grin:
:heart:
:hearteyes:
:innocent:
:kiss:
:laughing:
:minifrown:
:minismile:
:moneymouth:
:naughty:
:nerd:
:notamused:
:sarcastic:
:sealed:
:sick:
:slant:
:smile:
:thumbsdown:
:thumbsup:
:wink:
:yuck:
:yum: