Ευαίσθητο δέρμα: 4 πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις τώρα τον χειμώνα! | Alla-Dalon Epirus Magazine
Ιωάννινα

Ευαίσθητο δέρμα: 4 πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις τώρα τον χειμώνα!

δέρμαΜπορεί να σου αρέσουν οι κρύες μέρες του χειμώνα και ειδικά όταν χιονίζει, αλλά τις περισσότερες φορές το δέρμα μας αντιδράει-ειδικά να είναι υπερευαίσθητο. 
Μην μου πεις πως ποτέ κατά τη διάρκεια του χειμώνα δεν έχει ξεφλουδίσει η περιοχή γύρω από το στόμα, δεν έχουν σκάσει τα χείλη σου και τα σπυράκια δεν εμφανίζονται μετά το άλλο; 
Καλά κατάλαβες, ο οργανισμός σου προσπαθεί να αντισταθεί στα εξωτερικά μικρόβια και έτσι την «πληρώνει» η επιδερμίδα σου.
Ποια είναι, λοιπόν, τα πιο σημαντικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις για το ευαίσθητο δέρμα σου τώρα τον χειμώνα;
Βάλε μία τάξη! Είναι πολύ σημαντικό να ξέρεις ή να μαντεύεις σε τι οφείλεται κάθε τι που συμβαίνει στο πρόσωπό σου. Για παράδειγμα, εγώ γνωρίζω πως αν δεν ξεβαφτώ καλά το βράδυ, τότε είναι πολύ πιθανόν να βγάλω κάποιο σπυράκι. 
Έτσι, λοιπόν, και εσύ κάθε φορά που βλέπεις κάτι στο πρόσωπό σου που δεν θα ήθελες, κάνε την έρευνα σου και απόφυγε να το ξανακάνεις. Έτσι θα μειώνονται όλο και περισσότερο οι πιθανότητες να εμφανιστείς κάποιος «απρόσκλητος εχθρός».
Tέσταρε με προσοχή! Συνήθως το χειμώνα ανανεώνουμε το νεσεσέρ μας, αφού το καλοκαίρι δεν βαφόμαστε και ιδιαίτερα. Κάθε φορά, λοιπόν, που δοκιμάζεις κάποιο καινούργιο προϊόν, καλό θα ήταν να είσαι επιφυλακτική. 
Όχι ότι θα σου προκαλέσει σίγουρα πρόβλημα, αλλά ποτέ δεν ξέρεις πως μπορεί να «δέσει» με τον τύπο του δέρματός σου. Επίσης μην ξεχνάς ,ειδικά το χειμώνα, είτε να ανανεώσεις τα πινέλα σου μία και καλή, είτε να τα πλένεις τακτικά.
Αν έχεις αρκετά ευαίσθητη επιδερμίδα, τότε δεν ταλαιπωρείσαι μόνο τον χειμώνα. «Όλες οι εποχές έχουν προκλήσεις για το ευαίσθητο δέρμα,» λέει ο Δρ Marmur. 
«Ο ήλιος του καλοκαιριού, το θαλασσινό νερό, το χλώριο, και τα αντηλιακά δεν είναι και ο,τι καλύτερο  για το ευαίσθητο δέρμα ενώ πτώση της θερμοκρασίας  τον χειμώνα και η έλλειψη υγρασίας είναι φρικτή γι” αυτό.  
Από την άλλη ,βέβαια, την άνοιξη έχεις τη γύρη να ¨ενεργοποιεί» τις αλλεργίες και το φθινόπωρο να ξεφλουδίζεις από το μαύρισμα του καλοκαιριού.
Διάβασε ακόμη και τα ψιλά γράμματα των συστατικών από τα καλλυντικά που χρησιμοποιείς.
Το πρώτο βήμα είναι να είναι σε θέση να διαβάσεις όλα τα συστατικά στην ετικέτα. Είναι πολύ πιθανό να βρεις σε ένα προϊόν συνθετικές χημικές ουσίες που μπορούν να προκαλέσουν ερεθισμούς, «συμβουλεύει ο Χάρπερ.  
Οτιδήποτε τελειώνει σε -cone, όλες οι σιλικόνες και η διμεθικόνη είναι συστατικά που χρησιμοποιούνται συνήθως στη φροντίδα του δέρματος και στο μακιγιάζ, αλλά έχει αποδειχθεί ότι προκαλούν εξανθήματα στο δέρμα
Επίσης απόφυγε συνθετικές χρωστικές ουσίες και χρώματα, όπως η D & C Green Νο 6, και προέρχονται συνήθως από πίσσα άνθρακα. »


Σου άρεσε;

Σχολίασε

:ambivalent:
:angry:
:confused:
:content:
:cool:
:crazy:
:cry:
:embarrassed:
:footinmouth:
:frown:
:gasp:
:grin:
:heart:
:hearteyes:
:innocent:
:kiss:
:laughing:
:minifrown:
:minismile:
:moneymouth:
:naughty:
:nerd:
:notamused:
:sarcastic:
:sealed:
:sick:
:slant:
:smile:
:thumbsdown:
:thumbsup:
:wink:
:yuck:
:yum: