Υλικά
theonewithallthetastes
- 200 ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
- 400 γραμμ. γιαούρτι στραγγιστό με 2% λιπαρά
- 2 κουταλιές μέλι
- 3 φύλλα ζελατίνης
- 100 γραμμ. μπισκότα digestive
- 100 γραμμ. μπισκότα γεμιστά με σοκολάτα
- 90 γραμμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου (κλασικά χρησιμοποίησα becel)
- έτοιμο σιρόπι βύσσινο
- Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις.
- Αλέθουμε τα μπισκότα, τα ανακατεύουμε με το βούτυρο και στρώνουμε το μίγμα σε φόρμα δαχτυλίδι με διάμετρο 23 εκατοστά.
- Ψήνουμε τη βάση για 15′ περίπου και την αφήνουμε να κρυώσει καλά.
- Με το μίξερ στη μεγαλύτερη ταχύτητα χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να φουσκώσει και να διπλασιαστεί σε όγκο.
- Σταματάμε το μίξερ, προσθέτουμε το γιαούρτι και το μέλι και ανακατεύουμε απαλά με ένα κουτάλι μέχρι να σχηματιστεί ένα ομοιογενές μίγμα.
- Μουλιάζουμε τη ζελατίνη σε κρύο νερό για 10′.
- Τη στύβουμε καλά, τη διαλύουμε σε 2 κουταλιές βραστό νερό και την προσθέτουμε στο μίγμα του γιαουρτιού ανακατεύοντας καλά να πάει παντού.
- Απλώνουμε την κρέμα πάνω από τη βάση και βάζουμε το γλυκάκι στο ψυγείο μέχρι να παγώσει καλά, τουλάχιστον για 3 ώρες και ιδανικά ολόκληρο το βράδυ (λέμε τώρα… έτσι ευχάριστα όπως τρώγεται σιγά να μην το βρει το ξημέρωμα!).
- Το σερβίρουμε γαρνιρισμένο με σιρόπι βύσσινο που του ταιριάζει πολύ!