Λαζάνια γεμιστά με σπανάκι και κρέμα | Alla-Dalon Epirus Magazine
Ιωάννινα

Λαζάνια γεμιστά με σπανάκι και κρέμα

Λαζάνια γεμιστά με σπανάκι και κρέμαΤα λαζάνια με τη γέμισή τους συνοδευόμενα με λευκή ή κόκκινη σάλτσα ανήκουν στα πλέον comfort foods του φούρνου σε όλο τον κόσμο.  Εμείς σας προτείνουμε λαζάνια με σπανάκι.
Υλικά
1 πακέτο   λαζάνια½ κιλό σπανάκι βρασμένο, ψιλοκομμένο και στραγγισμένο καλά100 γρ. μπέικον100 γρ. ζαμπόν
1 ½ φλιτζάνι κεφαλογραβιέρα τριμμένη1 φλιτζάνι έμμενταλ τριμμένο1 φλιτζάνι μυζήθρα μαλακή ή μανούρι κομμένο σε κύβους½ φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
Για την κρέμα- μπεσαμέλ:2 κουταλιές σούπας βούτυρο1 κουταλιά σούπας αλεύρι1 ½ ποτήρι γάλα2 φλιτζάνια ρεγκάτο τριμμένοαλάτι, πιπέρι
Για τη σάλτσα:
5 κουταλιές σούπας βούτυρο5 κουταλιές σούπας αλεύρι4 ποτήρια γάλα1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτοςαλάτι, πιπέρι7 κουταλιές σούπας κέτσαπ 
Εκτέλεση
Φτιάχνετε την  κρέμα αρκετά σφιχτή.  Μόλις  κρυώσει ρίχνετε το σπανάκι, ανακατεύετε  και προσθέτετε το μαϊντανό, το ζαμπόν, το μπέικον, την κεφαλογραβιέρα, το έμμενταλ, το 1/3 του ρεγκάτο και τελευταία τη μυζήθρα.Σε βουτυρωμένο σκεύος, ρίχνετε λίγη από την κόκκινη σάλτσα. 
Στρώνετε μία σειρά λαζάνια και απλώνετε από πάνω το μείγμα. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία (λαζάνια – μείγμα), άλλες 4 φορές. Ρίχνετε  ½ φλιτζάνι με τυριά και τοποθετείτε και την 5η στρώση από τα λαζάνια. 
Για να φτιάξετε τη σάλτσα λιώνετε το βούτυρο, προσθέτετε το αλεύρι και λίγο – λίγο το γάλα, ανακατεύοντας συνεχώς σε χαμηλή φωτιά.  Καθώς είναι χλιαρή, περιχύνετε με αυτήν τα λαζάνια.  Πρέπει να τα καλύψει τελείως, να μην μείνει καθόλου ακάλυπτη επιφάνεια.  
Αν είναι λιγότερη, μπορείτε να προσθέσετε γάλα. Περιχύνετε με την κρέμα γάλακτος, πασπαλίζετε με το ρεγκάτο και καλύπτετε με αλουμινόχαρτο ή με το καπάκι του, το σκεύος. Δεν πρέπει να μπαίνει καθόλου αέρας.  Ψήνετε σε μέτριο φούρνο (που έχετε προθερμάνει) για 35’ στους 200º C.  
Βγάζετε  το αλουμινόχαρτο, πασπαλίζετε με το υπόλοιπο ρεγκάτο και συνεχίζετε το ψήσιμο για άλλα 10’ στους 100º C.  Πριν σερβίρετε, εάν το επιθυμείτε απλώνετε πάνω από κάθε κομμάτι ένα κουταλάκι κέτσαπ ή σάλτσα.


Σου άρεσε;

Σχολίασε

:ambivalent:
:angry:
:confused:
:content:
:cool:
:crazy:
:cry:
:embarrassed:
:footinmouth:
:frown:
:gasp:
:grin:
:heart:
:hearteyes:
:innocent:
:kiss:
:laughing:
:minifrown:
:minismile:
:moneymouth:
:naughty:
:nerd:
:notamused:
:sarcastic:
:sealed:
:sick:
:slant:
:smile:
:thumbsdown:
:thumbsup:
:wink:
:yuck:
:yum: