Ψαρονέφρι με λευκό κρασί και πατάτες σωτέ (Καλλίδης) | Alla-Dalon Epirus Magazine
Ιωάννινα

Ψαρονέφρι με λευκό κρασί και πατάτες σωτέ (Καλλίδης)

UntitledΥπέροχο ψαρονέφρι μελευκό κρασί και πατάτες σωτέ. Διαβάστε τη νόστιμησυνταγή από τον ΒασίληΚαλλίδη από την εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη.
Διαβάστε τη συνταγή για τοψαρονέφρι με λευκό κρασίκαι πατάτες σωτέ του Βασίλη Καλλίδη:
Προετοιμασία: 10 λεπτά
Ψήσιμο: 30 λεπτά
Συνταγή για 4 άτομα.
Υλικά για το ψαρονέφρι με λευκό κρασί:
  • 2 κομμάτια ψαρονέφρι
  • ½ σπιτικό ζωμό μυρωδικών, knorr
  • πιπεριές
  • 10 ντοματίνια
  • 1κ.σ.flora
  • ½ φλ. λευκό κρασί
  • χυμός από 1 λεμόνι
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • λίγο φρέσκο θυμάρι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • λίγο μπούκοβο
  • αλάτι- χοντροκομμένο πιπέρι
Υλικά για τις πατάτες σωτέ:
  • 700 γρμ. πατατούλες
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2-3 κλαράκια θυμάρι
  • 1 κ.σ. χοντροσπασμένο πιπέρι
  • 1 κ.σ. flora
  • λίγο χοντρό αλάτι
Εκτέλεση:
1. Σοτάρουμε τις πιπεριές κομμένες σε κυβάκια με λίγο Flora σε ένα τηγάνι για 3 – 4 λεπτά σε δυνατή φωτιά.
2. Κόβουμε το ψαρονέφρι σε χοντρά φετάκια και το σοτάρουμε καλά με το flora σε δυνατή φωτιά, για 4 -5 λεπτά. Το γυρίζουμε μια φορά να πάρει χρώμα και από την άλλη πλευρά.
3. Προσθέτουμε τα ντοματίνια κομμένα στη μέση. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε το αλκοόλ να εξατμισθεί.
4. Προσθέτουμε τον σπιτικό ζωμό μυρωδικών, τον χυμό, το ξύσμα και το θυμάρι, τις πιπεριές, το μπούκοβο και το αλατοπίπερο.
5. Αφήνουμε το ψαρονέφρι να μαγειρευτεί σε δυνατή φωτιά για 2-3 λεπτά.
6. Βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό για 8 λεπτά. Τις σουρώνουμε και τις κόβουμε στη μέση.
7. Σοτάρουμε τις πατατούλες μαζί με το flora σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρουν χρώμα, περίπου 10 λεπτά.
8. Τελευταία στιγμή, προσθέτουμε στο τηγάνι το σκόρδο, το θυμάρι, τοπιπέρι και το αλάτι. Ανακατεύουμε απαλά και σερβίρουμε.


Σου άρεσε;

Σχολίασε