Μεσογειακή συνταγή ομελέτας με ελιές, ντομάτα και μανούρι | Alla-Dalon Epirus Magazine
Ιωάννινα

Μεσογειακή συνταγή ομελέτας με ελιές, ντομάτα και μανούρι

 Μεσογειακή συνταγή ομελέτας με ελιές, ντομάτα και μανούριΗ ομελέτα είναι το πιο εύκολο φαγητό… Ρίχνετε  δυο-τρία αυγά, αλάτι και πιπέρι και είναι έτοιμη! 
Μπορείτε να την φτιάξετε χρησιμοποιώντας τα υλικά που σας αρέσουν ανάλογα με τη διάθεση σας. 
Εμείς σας προτείνουμε μεσογειακή γεύση ομελέτας...
Υλικά
8 αβγά2 ντομάτες ώριμες, μεσαίου μεγέθους, τριμμένες120 γρ. μανούρι θρυμματισμένο8 πράσινες ελιές  κομμένες σε ροδέλες2 κ. σ. γάλα φρέσκολάδιαλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ χτυπάτε τα αβγά με το γάλα και τις τριμμένες ντομάτες, και αλατοπιπερώνετε. Στη συνέχεια, σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνετε ελαιόλαδο, και αφού ζεσταθεί, προσθέτετε το μείγμα αβγών - ντομάτας και αφήνετε, σε μέτρια φωτιά να ψηθεί σιγά.  
Όταν είναι έτοιμη από κάτω, με τη βοήθεια ενός πιάτου, γυρίζετε προς τα κάτω και την λιγότερο ψημένη πλευρά της ομελέτας, προκειμένω να ψηθούν ομοιόμορφα.  Όταν έχει ψηθεί και η άλλη πλευρά, προσθέτετε τις ελιές από πάνω και το θρυμματισμένο τριμμένο τυρί, αφήνετε λίγα δευτερόλεπτα να ενσωματωθεί ελαφρώς το τυρί και σερβίρετε ζεστή. 


Σου άρεσε;

Σχολίασε