Ρεβίθια με νεράντζι και δεντρολίβανο στη γάστρα | Alla-Dalon Epirus Magazine
Ιωάννινα

Ρεβίθια με νεράντζι και δεντρολίβανο στη γάστρα

revithia nerantzi skaΜια ωραία ρεβιθάδα που σιγομαγειρεύεται στη γάστρα βρίσκει πάντα φίλους στο τραπέζι. 

Όσο για την πικρόξινη γεύση του νερατζιού, εκπλήσσει ευχάριστα!...


  • Μερίδες : 6
  • Χρόνος προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος ψησίματος : 2:20 h
  • Έτοιμο σε : 2:40 h
  • Χρόνος αναμονής : 1-10 ώρες


Υλικά

1 κιλό ρεβίθια
2 κρεμμύδια ξερά, ψιλοκομμένα
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 κλωνάρια δεντρολίβανο, ψιλοκομμένο
φλούδα από ένα νεράντζι
2 φλιτζάνια χυμό από νεράντζια
  • αλάτι, πιπέρι
  • Διαδικασία
  • Βήμα 1
Μουλιάζετε τα ρεβίθια για 10 ώρες. Εναλλακτικά τα βράζετε για 10 λεπτά σε νερό και τα αφήνετε εκτός φωτιάς να μουλιάσουν και να φουσκώσουν για 1 ώρα.

Βήμα 2

Τα στραγγίζετε και τα βράζετε με φρέσκο νερό για 1 ώρα, προσθέτοντας στην κατσαρόλα και την φλούδα από το νεράντζι. Στη συνέχεια τα στραγγίζετε, αφαιρείτε τις φλούδες από το νεράντζι και κρατάτε το νερό. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 250°C. Σοτάρετε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι, το δενδρολίβανο και τα ρεβίθια, για περίπου 5 λεπτά. Προσθέτετε το χυμό από το νεράντζι και το νερό που έχετε κρατήσει από το βράσιμο.

Βήμα 3

Αφού τα ρεβίθια πάρουν μια βράση, τα μεταφέρετε στην γάστρα, σκεπάζετε με το καπάκι και τα ψήνετε στον φούρνο για περίπου 1 ώρα ακόμη ανακατεύοντας ανά διαστήματα. Ο χρόνος ψησίματος στα όσπρια διαφέρει ανάλογα με την ποικιλία και την χώρα προέλευσης γι’ αυτό καλό θα είναι να τα παρακολουθείτε συνέχεια.


Σου άρεσε;

Σχολίασε