Απάντηση σε όσα υποστηρίζει η Άννα Βίσση για τις καταστροφές που υπέστη από τις πλημμύρες του Σεπτέμβρη δίνει ο δήμος Κηφισιάς, απορρίπτοντας τα λεγόμενα της τραγουδίστριας και ρίχνοντας ευθύνες στον… όγκο του νερού που έπεσε!
Η Άννα ζητά αποζημίωση 58.740 ευρώ, καθώς καταστράφηκαν ηχητικά συστήματα, όργανα γυμναστικής και ρούχα, αλλά και να γίνουν αντιπλημμυρικά έργα έξω από το σπίτι της....
Σε ανακοίνωσή του, ο Δήμος υποστηρίζει ότι τα φρεάτια ήταν καθαρισμένα, κατηγορεί την… κακοκαιρία για τις ζημιές, τονίζει ότι υπεύθυνη για τα αντιπλημμυρικά έργα είναι η ΠεριφέρειαΑττικής και δηλώνει ότι προσεχώς θα απαντήσει στο αίτημα για αποζημίωση.
Αναλυτικά, η ανακοίνωση:
«Με αφορμή δημοσιεύματα του Τύπου σχετικά με αίτημα που έχει καταθέσει η καλλιτέχνης κ. Άννα Βίσση στο Δήμο Κηφισιάς και αφορά υλικές ζημιές που υπέστησαν αντικείμενα που βρίσκονταν στο υπόγειο της κατοικίας της οφείλουμε να διευκρινίσουμε τα εξής:
1. Αντιπλημμυρικό έργο για την διαχείριση των υδάτων υπάρχει μπροστά από την οικία της κ. Βίσση (τριπλό φρεάτιο). Επιπλέον αρμόδια Αρχή για τα αντιπλημμυρικά έργα είναι η Περιφέρεια Αττικής.
2. Σύμφωνα με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου, τα φρεάτια στην περιοχή της Εκάλης είχαν καθαριστεί εγκαίρως (14/9/2014) και μάλιστα πριν την νεροποντή της 16ης Σεπτεμβρίου.
3. Η Πολιτική Προστασία Κηφισιάς που άντλησε τα νερά από το υπόγειο της δημοφιλούς καλλιτέχνιδας τα διοχέτευσε στο φρεάτιο που βρίσκεται μπροστά από την οικία της και απορροφήθηκαν άμεσα, κάτι που αποδεικνύει πως τα φρεάτια δεν ήταν βουλωμένα και η Καθαριότητα του Δήμου είχε κάνει καλά την δουλειά της.
3. Η Πολιτική Προστασία Κηφισιάς ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα άντλησης των υδάτων όπως άλλωστε έκανε και στα υπόλοιπα αιτήματα των κατοίκων της περιοχής του Δήμου Κηφισιάς.
4.Στο Δήμο Κηφισιάς έχει κατατεθεί αίτημα εκπροσώπου της κ. Βίσση στο όποιο ζητείται να πληροφορηθεί τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί προκειμένου να αποζημιωθεί. Το αίτημα της θα απαντηθεί εντός των προθεσμιών που ορίζει ο νόμος.
Τέλος, να σημειώσουμε πως ο όγκος των υδάτων κατά την νεροποντή της 16ης Σεπτεμβρίου ήταν ιδιαίτερα αυξημένος και όπως υποστηρίζουν οι ειδικοί δεν ήταν δυνατόν να αντιμετωπιστεί άμεσα».