ΝΤΡΟΠΗ: Στην Ελλάδα του 2014 μαθητές τουρτουρίζουν στις αίθουσες Οι καθηγητές καλύπτουν τις ελλείψεις από την τσέπη τους | Alla-Dalon Epirus Magazine
Ιωάννινα

ΝΤΡΟΠΗ: Στην Ελλάδα του 2014 μαθητές τουρτουρίζουν στις αίθουσες Οι καθηγητές καλύπτουν τις ελλείψεις από την τσέπη τους

ΝΤΡΟΠΗ: Στην Ελλάδα του 2014 μαθητές τουρτουρίζουν στις αίθουσεςΑποκαρδιωτική είναι η κατάσταση στα γυμνάσια και λύκεια της Πέλλας.
Απαρχαιωμένοι τεχνολογικοί εξοπλισμoί, ελλείψεις χώρων και κακή συντήρηση των κτιρίων, είναι μερικά μόνο, από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία της περιοχής, όπως τα καταγράφουν οι εκπαιδευτικοί της μέσης εκπαίδευσης...
«Αγοράζω από την τσέπη μου υλικά για να κάνω μάθημα» σημειώνει η Πρόεδρος της τοπικής Α' ΕΛΜΕ Πέλλας Μαριάννα Δουλγερίδου.
«Οι αίθουσες είναι πάρα πολύ μικρές, δεν χωράμε ούτε καν εμείς οι εκπαιδευτικοί. Δεν μπορούμε να δουλέψουμε με την άνεσή μας.» αναφέρει ο Γ.Σερμέτης, καθηγητής και πρώην πρόεδρος Α' ΕΛΜΕ.
Την ίδια ώρα, στο ίδιο οικοδομικό τετράγωνο στεγάζονται δύο σχολεία: το 2 λύκειο και 3 γυμνάσιο Έδεσσας. Για να ζεσταθούν τα κτίρια χρειάζονται καθημερινά περισσότερα από 700 λίτρα πετρέλαιο. Χρήματα δεν υπάρχουν και έτσι οι περισσότεροι από τους 800 μαθητές φοράνε τα μπουφάν τους μέσα στην τάξη.
Η κάμερα του Star αν και προσπάθησε να μπει μέσα στα σχολικά κτίρια για να αναδείξει τα προβλήματα όπως καταγγέλλονται από εκπροσώπους της μέσης εκπαίδευσης αυτό δεν κατέστη δυνατό καθώς κάποιοι καθηγητές αλλά και διευθυντές δεν θεώρησαν σκόπιμο να αναδειχθούν.
Οι δηλώσεις ωστόσο των εκπαιδευτικών δείχνουν πως τα σχολικά προβλήματα της περιοχής μπορούν να λυθούν με την καλή θέληση και διάθεση των καθηγητών.
«Έχουμε θέρμανση εδώ και 15 μέρες. Ο προμηθευτής του δήμου είναι από το χωριό μας και μας νοιάζεται και μας βάζει πετρέλαιο. Βέβαια φειδωλά» αναφέρει η Διευθύντρια Γυμνασίου Καλής στην Πέλλα, Ελένη Καρύπη.
«Κάνουν πατέντες οι καθηγητές. Ξοδεύουν χρήματα από την τσέπη τους…» υπογραμμίζει φύλακας Λυκείου.
Πάντως  το γεγονός ότι εν έτη  2014, μαθητές κάνουν μάθημα  φορώντας μπουφάν για να μην κρυώνουν και καθηγητές αυτοσχεδιάζουν και κάποιες φορές πληρώνουν και από την τσέπη τους υλικά, για να μην χαθούν μαθήματα, τουλάχιστον πρέπει να μας προβληματίσει!


Σου άρεσε;

Σχολίασε