Μουσακάς λαχανικών στο πήλινο | Alla-Dalon Epirus Magazine
Ιωάννινα

Μουσακάς λαχανικών στο πήλινο

Μουσακάς λαχανικών στο πήλινοΜια διαφορετική εκδοχή του μουσακά με διάφορα ψημένα λαχανικά μαγειρεμένα στο πήλινο μαζί με κιμά και μια επικάλυψη από γιαούρτι και κατίκι Δομοκού αντί για μπεσαμέλ.
Υλικά
2-3 μελιτζάνες φλάσκες, μέτριες
2-3 πατάτες, σε ροδέλες πάχους ½ εκ.
4 πιπεριές Φλωρίνης ψητές (από βάζο),
στραγγισμένες και κομμένες σε κομμάτια
500γρ. κιμά μοσχαρίσιο
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
½ φλιτζάνι μαυροδάφνη
2 ντομάτες ώριμες, τριμμένες στον τρίφτη ή 1 κονσέρβα ντοματάκια κονκασέ
1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας, διαλυμένο σε λίγο νερό
1 ξυλάκι κανέλας
2 φύλλα δάφνης
1 φλιτζάνι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
2 κουτ. σούπας μαντζουράνα ψιλοκομμένη
1 ντομάτα σφιχτή ώριμη, κομμένη σε ροδέλες
αλάτι, πιπέρι

olivemagazine.gr



Σου άρεσε;

Σχολίασε