Πανεύκολη, πεντανόστιμη φρουτοσαλάτα, συνοδευμένη με τραγανά τσιπς κανέλας.
Βάλτε και μια σπιτική λεμονάδα για έξτρα δροσιά και έχετε το απόλυτο σνακ της εποχής!
Βάλτε και μια σπιτική λεμονάδα για έξτρα δροσιά και έχετε το απόλυτο σνακ της εποχής!
Υλικά
2 κίουι, καθαρισμένα και κομμένα
2 κόκκινα μήλα, καθαρισμένα και κομμένα
220γρ. βατόμουρα
500γρ. φράουλες
2κ.σ. λευκή ζάχαρη
1κ.σ. καστανή ζάχαρη
3κ.σ. γλυκό του κουταλιού, όποια γεύση προτιμάτε
10 τορτίγιες αλευριού
λίγο λάδι
2κ.σ. μείγμα ζάχαρης με κανέλα (1/2 κούπα ζάχαρη, 2κ.σ. κανέλα)
2 κίουι, καθαρισμένα και κομμένα
2 κόκκινα μήλα, καθαρισμένα και κομμένα
220γρ. βατόμουρα
500γρ. φράουλες
2κ.σ. λευκή ζάχαρη
1κ.σ. καστανή ζάχαρη
3κ.σ. γλυκό του κουταλιού, όποια γεύση προτιμάτε
10 τορτίγιες αλευριού
λίγο λάδι
2κ.σ. μείγμα ζάχαρης με κανέλα (1/2 κούπα ζάχαρη, 2κ.σ. κανέλα)
Εκτέλεση
1. Σε ένα μεγάλο μπολ αναμείξτε καλά τα κίουι, τα μήλα, τα βατόμουρα, τις φράουλες, τη λευκή ζάχαρη, τη καστανή ζάχαρη και το γλυκό του κουταλιού. Καλύψτε το μείγμα με ζελατίνα και βάλτε το στο ψυγείο για τουλάχιστον 15 λεπτά.
2. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180C.
3. Αλείψτε τη μια πλευρά κάθε τορτίγιας με λίγο λάδι. Κόψτε τις σε τρίγωνα και απλώστε τις σε μια μονή στρώση σε ένα μεγάλο ταψί. Πασπαλίστε τις με το μείγμα ζάχαρης-κανέλας (όσο θέλετε) και ραντίστε τις με λίγο λάδι.
4. Ψήστε τις τορτίγιες για 8 με 10 λεπτά. Αν σας έμειναν κι άλλες, επαναλάβετε την ίδια διαδικασία μέχρι να ψηθούν όλες. Αφήστε τις να κρυώσουν για 15 λεπτά και έπειτα σερβίρετέ τις σε μια μεγάλη πιατέλα μαζί με τη φρουτοσαλάτα.
1. Σε ένα μεγάλο μπολ αναμείξτε καλά τα κίουι, τα μήλα, τα βατόμουρα, τις φράουλες, τη λευκή ζάχαρη, τη καστανή ζάχαρη και το γλυκό του κουταλιού. Καλύψτε το μείγμα με ζελατίνα και βάλτε το στο ψυγείο για τουλάχιστον 15 λεπτά.
2. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180C.
3. Αλείψτε τη μια πλευρά κάθε τορτίγιας με λίγο λάδι. Κόψτε τις σε τρίγωνα και απλώστε τις σε μια μονή στρώση σε ένα μεγάλο ταψί. Πασπαλίστε τις με το μείγμα ζάχαρης-κανέλας (όσο θέλετε) και ραντίστε τις με λίγο λάδι.
4. Ψήστε τις τορτίγιες για 8 με 10 λεπτά. Αν σας έμειναν κι άλλες, επαναλάβετε την ίδια διαδικασία μέχρι να ψηθούν όλες. Αφήστε τις να κρυώσουν για 15 λεπτά και έπειτα σερβίρετέ τις σε μια μεγάλη πιατέλα μαζί με τη φρουτοσαλάτα.
queen.gr