Αγκινάρες γεμιστές με ρύζι | Alla-Dalon Epirus Magazine
Ιωάννινα

Αγκινάρες γεμιστές με ρύζι

Αγκινάρες γεμιστές με ρύζιΕνώ η γεύση αυτού του πιάτου μπορεί να θυμίζει την αγκινάρα αλά πολίτα, το ρύζι επιτρέπει μια αλλιώτικη παρουσίαση, εμπλουτίζοντας συγχρόνως τη νοστιμιά του.

Υλικά

  • πάτους αγκινάρας (καταψυγμένους), μεγάλους
  • 1 κρεμμύδι μέτριο, ψιλοκομμένο
  • 1 καρότο μέτριο, τριμμένο σε χοντρό τρίφτη
  • 3/4 φλιτζανιού ρύζι τύπου Αμερικής
  • ½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο μάραθο ή άνηθο
  • 1/3 φλιτζανιού μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • χυμό από 2 λεμόνια
  • μάραθο ή άνηθο ψιλοκομμένο για γαρνίρισμα
  • αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Ξεπαγώνετε τις αγκινάρες, τις βράζετε για 3 λεπτά και τις στραγγίζετε. Φυλάτε το νερό τους. Τις αλείφετε μέσα και έξω με λεμόνι για να μη μαυρίσουν και τις αλατίζετε.

Βήμα 2

Σοτάρετε το κρεμμύδι και το καρότο στο μισό λάδι μέχρι να μαλακώσουν και προσθέτετε το ρύζι, το μάραθο ή τον άνηθο, το μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι. Προσθέτετε μισό φλιτζάνι νερό και τα σιγοβράζετε μέχρι να πιουν το νερό τους.

Βήμα 3

Γεμίζετε τις αγκινάρες με το μίγμα και τις τοποθετείτε σε πλατιά κατσαρόλα. Αν περισσέψει γέμιση, την τοποθετείτε ανάμεσα στις αγκινάρες.

Βήμα 4

Προσθέτετε ενάμισι φλιτζάνι από το νερό που φυλάξατε και το υπόλοιπο λάδι. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και σιγοβράζετε τις αγκινάρες για 15-20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να μαγειρευτεί το ρύζι. Αν χρειαστεί, προσθέτετε λίγο νερό ακόμα κατά τη διάρκεια του ψησίματος.

Βήμα 5

Περιχύνετε τις αγκινάρες με το υπόλοιπο λεμόνι και τις σερβίρετε πασπαλισμένες με λίγο άνηθο ή μάραθο.
 olivemagazine.gr


Σου άρεσε;

Σχολίασε

:ambivalent:
:angry:
:confused:
:content:
:cool:
:crazy:
:cry:
:embarrassed:
:footinmouth:
:frown:
:gasp:
:grin:
:heart:
:hearteyes:
:innocent:
:kiss:
:laughing:
:minifrown:
:minismile:
:moneymouth:
:naughty:
:nerd:
:notamused:
:sarcastic:
:sealed:
:sick:
:slant:
:smile:
:thumbsdown:
:thumbsup:
:wink:
:yuck:
:yum: