Η αυθεντική συνταγή της σαλάτας coleslaw από την Αργυρώ | Alla-Dalon Epirus Magazine
Ιωάννινα

Η αυθεντική συνταγή της σαλάτας coleslaw από την Αργυρώ

Η αυθεντική συνταγή της σαλάτας coleslaw από την ΑργυρώH coleslaw είναι μια λαχανοσαλάτα που συνοδεύει τέλεια όλα τα ψητά κρέατα.

Μπορείτε ακόμα να τη χρησιμοποιήσετε σαν επάλειψη σε ψωμάκια χάμπουργκερ.
μερίδες 8
Χρόνος Προετοιμασίας 10 λεπτά
Χρόνος ψύξης 120 λεπτά...


Υλικά
1 κιλό λάχανο

2 κλωνάρια σέλερι
1 μήλο
1 κόκκινη
μικρά καρότα
1 μέτριο κρεμμύδι
2 κ.σ. ξίδι
1 φλ. τσαγιού σπιτική μαγιονέζα
2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι
Πιπέρι
Λίγη ζάχαρη (1 πρέζα)


Εκτέλεση

Κόβουμε το λάχανο στη μέση και αφαιρούμε το κοτσάνι καθώς και τα εξωτερικά φύλλα. Το ψιλοκόβουμε με μαχαίρι σε ένα μεγάλο μπολ.

Ψιλοκόβουμε τα κλωνάρια σέλερι και τα προσθέτουμε στο μπολ. Αφαιρούμε τα κουκούτσια από το μήλο και το ψιλοκόβουμε σε κυβάκια (με τη φλούδα του). Ψιλοκόβουμε την κόκκινη πιπεριά (αφαιρούμε ίνες και σπόρους). Ψιλοκόβουμε ή τρίβουμε στο χοντρό τρίφτη τα καρότα και το κρεμμύδι.

Περιχύνουμε με το ξίδι και ανακατεύουμε καλά τα λαχανικά. Αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση και πασπαλίζουμε με 1 πρέζα ζάχαρη. Προσθέτουμε το μαϊντανό, τη μαγιονέζα κι ανακατεύουμε καλά τα υλικά. Σκεπάζουμε το μπολ και αφήνουμε τουλάχιστον για 2 ώρες στο ψυγείο.

Λίγο πριν σερβίρουμε, ελέγχουμε το αλατοπίπερο και το ξίδι και, αν χρειάζεται, προσθέτουμε λίγο ακόμα.

Γράφτηκε από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου



Σου άρεσε;

Σχολίασε