Υλικά που θα χρειαστείς:
- 1/4 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού συν 1 κουταλιά της σούπας ξύσμα
- 5 σκελίδες σκόρδο
- 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο τριμμένο θυμάρι συν μερικά κλαδάκια για το γαρνίρισμα
- 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα Dijon
- χοντρό αλάτι και πιπέρι
- 700 gr χοιρινό μπούτι χωρίς κόκαλα κομμένο σε κύβους
- ελαιόλαδο
- μερικές φέτες πορτοκαλιού για το γαρνίρισμα
- ξυλάκια για τα σουβλάκια
Πώς θα το φτιάξεις:
- Σε ένα μπολ ανακάτεψε τον χυμό πορτοκαλιού, το ξύσμα, το σκόρδο, το θυμάρι, την μουστάρδα, το αλάτι και το πιπέρι και το λάδι.
- Όταν το μείγμα είναι έτοιμο, βάλε το χοιρινό, ανακάτεψε καλά και άφησε το μπολ για περίπου 20 λεπτά.
- Στη συνέχεια, ζέστανε την σχάρα ή το grill σε μεσαία φωτιά. Σε κάθε ξυλάκι πέρασε 5 με 6 κύβους χοιρινού.
- Πρόσθεσε λίγο αλάτι και πιπέρι και βάλε τα σουβλάκια στη σχάρα μέχρι να ψηθούν, περίπου 12 λεπτά. Γύρνα τα σουβλάκια συχνά για να ψηθούν ομοιόμορφα.
- Όταν τα σουβλάκια είναι έτοιμα σέρβιρέ τα σε ένα μεγάλο πιάτο και στόλισε το πιάτο με φέτες πορτοκαλιού και κλωναράκια θυμαριού.
Καλή όρεξη!