Κάθε φορά που ο σύντροφός σου αποφασίζει να κάνετε μπάρμπεκιου σου δημιουργεί μπελάδες, αφού στη συνέχεια αναλαμβάνεις να ξεκολλήσεις το κρέας από τη σχάρα; Μάθε του τα μυστικά για να γιτώσετε και το φαγητό και τον κόπο σου.
Για να μην κολλήσει το κρέας στη σχάρα:
* Βγάλε το από το ψυγείο τουλάχιστον μια ώρα οπριν. Το κρέας πρέπει να είναι καλά ξεπαγωμένο πριν το ψήσουμε.
* Λάδωσε τη σχάρα με ένα πινέλο ή μια χαρτοπετσέτα ποτισμένη στο λάδι
* Άσε τη σχάρα να κάψει καλά πριν τοποθετήσεις πάνω το κρέας για ψήσιμο, έτσι ώστε να μη σου κολλήσει.
* Την ώρα που το ψήνεις, καταβρεξέ το με λίγο νερό ή άλειψέ το με τη μαρινάτα του, χρησιμοποιώντας ένα πινέλο.