Υλικά
3 κεσεδάκια γιαούρτι στραγγιστό
1 μεγάλη κονσέρβα κομπόστα ανανά σε ροδέλες
½ φλ. Τσαγιού φρέσκο γάλα
20 γρ. Ζελατίνη σε φύλλα
Γλυκό του κουταλιού βύσσινο ή σταφύλι(προαιρετικά) για το σερβίρισμα
Διαδικασία
Καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη το εσωτερικό μιάς μακρόστενης φόρμας για κέικ, αφήνοντας τη μεμβράνη να περισσεύει από τα τοιχώματα.Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το γιαούρτι με ½ φλ. Τσαγιού χυμό από την κονσέρβα της κομπόστας.Χτυπάμε με το σύρμα ή με μίξερ χειρός για 2-3 λεπτά, ώσπου το μείγμα να αφρατέψει.Στραγγίζουμε την κομπόστα από τον υπόλοιπο χυμό της.Αφήνουμε 3 ροδέλες ολόκληρες και ψιλοκόβουμε τις υπόλοιπες.Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το γάλα σε μέτρια φωτιά,προσέχοντας μην κάψει.Μαλακώνουμε τη ζελατίνη για 3 λεπτά σε ένα μπόλ με κρύο νερό, τη στύβουμε καλά και τη ρίχνουμε στο κατσαρολάκι με το ζεστό γάλα.Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι για να λιώσει και μεταφέρουμε το μείγμα στο μπολ με το χτυπημένο γιαούρτι.Προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο ανανά και ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα.Αδειάζουμε το μείγμα στην ντυμένη φόρμα και ισιώνουμε την επιφάνεια με τη ράχη ενός κουταλιού.Βάζουμε τις ροδέλες ανανά που αφήσαμε ολόκληρες στην επιφάνεια του γλυκου,σκεπάζουμε με τη μεμβράνη που περισσεύει από τα τοιχώματα και βάζουμε τη φόρμα στο ψυγείο για 4-5 ώρες,ώσπου να σφίξει καλά.Για να σερβίρουμε βγάζουμε το γλυκό από τη φόρμα μαζί με τη μεμράνη, το ξετυλίγουμε προσεκτικά και το κόβουμε σε φέτες .Συνοδεύουμε αν θέλουμε με γλυκό του κουταλιού της αρεσκείας μας.