Μπόμπα παγωτού της Ντίνας Νικολάου | Alla-Dalon Epirus Magazine
Ιωάννινα

Μπόμπα παγωτού της Ντίνας Νικολάου

Μπόμπα παγωτού της Ντίνας ΝικολάουΕνδιαφέρουσα συνταγή απο την Ντίνα Νικολάου
Προετοιμασία: 20 λεπτά - Αναμονή: 2 ώρες


Υλικά
500 γρ παγωτό βανίλια CARTE D OR
400 γρ παγωτό spagnola CARTE D OR
150 gr μπισκότα σαβαγιαρ
100 γρ φιστίκια Αιγίνης ανάλατα  χονδροκομμένα
100 ml χυμό κεράσι
Διαδικασία
Βγάζουμε το παγωτό απο τη κατάψυξη και το βάζουμε στη συντήρηση  για 10 λεπτά έτσι ώστε να μαλακώσει λίγο να δουλεύετε αλλά όχι να λιώσει. Παίρνουμε μια φόρμα(καλύτερα μια σαλατιέρα) τωνν 18 εκ και βάθος 9 εκ. και την ντύνουμε με μια μεμβράνη. Βάζουμε με κουτάλι στη φόρμα το παγωτό βανίλια σε ένα παχύστρώμα ξεκινώντας από τη βάση της φόρμας και ανεβαίνοντας προς τα τοιχώματα ,δημιουργώντας έτσι μια λακούβα στο κέντρο. Αφήνουμε στην κατάψυξη για μια ώρα για να παγώσει. Βγάζουμε τη φόρμα από την κατάψυξη και πασπαλίζουμε με το τριμμένο φυστίκι έτσι ώστε να πάει και να κολλήσει παντού.
 
Προσθέτουμε και το δεύτερο παγωτό με τον ίδιο ακριβώς  τρόπο όπως και το πρώτο. Σπάμε τα σαβαγιάρ ,τα βυθίζουμε στο χυμό και τα βάζουμε στο δεύτερο άνοιγμα που προκύπτει μέσα στο παγωτό. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε το παγωτό για άλλη μια ώρα στην κατάψυξη. Ξεφορμάρισμα: για να  ξεφορμάρουμε το παγωτό μπορούμε να βυθίσουμε το πάτο της σαλατιέρας σε ζεστό νερό για μερικά δευτερόλεπτα.
 


Σου άρεσε;

Σχολίασε