Απλά τολμήστε το θα τους εντυπωσιάσετε
Υλικά
200 γραμμάρια Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
200 γραμμάρια Ζάχαρη κρυσταλλική
1 πρέζα Αλάτι
1 κουτάλι γλυκού Μπεικιν πάουντερ
70 γραμμάρια κακάο
225 γραμμάρια καφέ φίλτρου
ή 210 γρ. καυτό νερό με 2 κουταλιές στιγμιαίο καφέ
50 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη
150 γραμμάρια μαγιονέζα
1 Αυγό
2 Βανίλιες
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Στη συνέχεια ανακατατεύουμε με ένα σύρμα, αλεύρι, μπεικιν παουτερ και αλάτι σε ένα μπόλ. Σε ένα άλλο μπόλ ανακατεύουμε την σοκολάτα με το κακάο και ρίχνουμε μέσα στον ζεστό καφέ και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι που να ομογενοποιηθεί το μείγμα και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει. Σε ένα άλλο μπόλ χτυπάμε το αυγό με την μαγιονέζα και την βανίλια. Ενώνουμε το μείγμα με το αλεύρι και το κακάο και τέλος ρίχνουμε το μείγμα της μαγιονέζας και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί. Βουτυρώνουμε ένα αντικολλητικό ταψάκι 20*20 ή βάζουμε μια λαδόκολα στον πάτο και ψήνουμε για 20 λεπτά μέχρι να ψηθεί στο κέντρο.
Αφήστε να κρυώσει για τουλάχιστον 1 ώρα και σερβίρετε με λίγο άχνη ζάχαρη.