Δροσερό Ζελέ γιαουρτιού με ροδάκινο & σταφύλι | Alla-Dalon Epirus Magazine
Ιωάννινα

Δροσερό Ζελέ γιαουρτιού με ροδάκινο & σταφύλι

Δροσερό   Ζελέ γιαουρτιού με ροδάκινο & σταφύλι
Αυτό το γλυκό σίγουρα θα σας θυμίσει τα παιδικά σας χρόνια, αφού είναι ένα από τους πιο αγαπημένα ζελέ των μαμάδων…

Φτιάξτε το ζελέ ροδάκινου. 
Σε µια µικρή κατσαρόλα ρίξτε το σιρόπι από την κοµπόστα ροδάκινου και τη σκόνη ζελατίνης και ανακατέψτε µε ένα κουτάλι. Βάλτε την κατσαρόλα σε χαµηλή φωτιά και αφήστε για 3΄ µέχρι να ζεσταθεί ελαφρά (προσοχή, δεν πρέπει να βράσει). Κατεβάστε από τη φωτιά και αφήστε το µείγµα για 10΄ να κρυώσει. Ρίξτε το ζελέ ροδάκινου σε ένα µικρό µεταλλικό µπολ και βάλτε το στο ψυγείο για 2 ώρες µέχρι να σταθεροποιηθεί ελαφρά. Βγάλτε από το ψυγείο και ανακατέψτε µε ένα κουτάλι το ζελέ. Κόψτε µε κοφτερό µαχαίρι τα ροδάκινα κοµπόστα σε χοντρές φέτες. Κόψτε τα σταφύλια στη µέση και βγάλτε τα κουκούτσια. Με ένα πινέλο αλείψτε µε λίγο σπορέλαιο µια στρογγυλή µεταλλική φόρµα µε αποσπώµενο πάτο διαµέτρου 24 εκ. και καλύψτε τον πάτο της µε τις φέτες από τα ροδάκινα. Τοποθετήστε τα κοµµένα σταφύλια ενδιάµεσα στα ροδάκινα. Ρίξτε πάνω από τα φρούτα το ζελέ ροδάκινου. Βάλτε τη φόρµα στο ψυγείο και αφήστε για 3 ώρες να σταθεροποιηθεί καλά.

Φτιάξτε το ζελέ γιαουρτιού.

 Σε µια µεγάλη κατσαρόλα ρίξτε το γάλα, τη ζάχαρη και τη ζελατίνη. Αφήστε για 5΄. Βάλτε την κατσαρόλα σε µέτρια φωτιά και αφήστε τη για 3΄ µέχρι να ζεσταθεί το γάλα. Ανακατέψτε καλά µε αυγοδάρτη για να διαλυθεί η ζελατίνη. Κατεβάστε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήστε τη στην άκρη για 15΄ να κρυώσει. Ρίξτε το µείγµα γάλακτος σε ένα µεγάλο µεταλλικό µπολ και προσθέστε το γιαούρτι. Ανακατέψτε µε έναν αυγοδάρτη για 2΄ µέχρι να οµογενοποιηθεί το µείγµα και τοποθετήστε το µπολ στο ψυγείο για 2 ώρες µέχρι να σταθεροποιηθεί. Βγάλτε το µπολ από το ψυγείο και ανακατέψτε µε κουτάλι το ζελέ γιαουρτιού. Βγάλτε από το ψυγείο τη φόρµα µε το ζελέ ροδάκινου. Αδειάστε το ζελέ γιαουρτιού πάνω από το ζελέ ροδάκινου. Τοποθετήστε τη φόρµα ξανά στο ψυγείο για 4 ώρες. Βγάλτε τη φόρµα από το ψυγείο όταν θέλετε να σερβίρετε και βουτήξτε τη σε ένα µεγάλο µπολ µε ζεστό νερό για λίγα δευτερόλεπτα. Έτσι θα ξεφορµάρετε εύκολα το ζελέ. Αναποδογυρίστε το σε µια πιατέλα, κόψτε σε κοµµάτια και σερβίρετε.


Σου άρεσε;

Σχολίασε