Εύκολη μπουγάτσα του Άκη Πετρετζίκη! | Alla-Dalon Epirus Magazine
Ιωάννινα

Εύκολη μπουγάτσα του Άκη Πετρετζίκη!

Εύκολη μπουγάτσα του Άκη Πετρετζίκη!

Απίστευτα εύκολη συνταγη και απλά τέλεια








Υλικά
270 γραμμάρια ζάχαρη
4 αυγά και 2 κρόκοι
400 γραμμάρια γάλα φρέσκο
400 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
3 βανίλιες
1 κουταλιά του γλυκού μπέικιν πάουντερ
λίγη μαύρη ζάχαρη
1 πακέτο φύλλο κρούστας
150 γραμμάρια βούτυρο

Εκτέλεση
Ανάβουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Λιώνουμε το βούτυρο. Βουτυρώνουμε καλά το ταψάκι μας με ένα πινέλο. Βουτυρώνουμε ένα ένα φύλλο, το κάνουμε σαν πατσαβούρι και το βάζουμε στο ταψί.. Σύνεχίζουμε με τα υπόλοιπα.
Αν μείνει βούτυρο το βάζουμε από πάνω. Πασπαλίζουμε με την μαύρη ζάχαρη και ψήνουμε στο φούρνο για 20 λεπτά. Ή μέχρι να γίνει τραγανό και να πάρει ωραίο χρώμα το φύλλο μας. Καλό είναι να κοιτάξουμε να έχει χρώμα και από κάτω…
Καθώς ψήνεται το γλυκό ετοιμάζουμε την κρέμα. Απλά χτυπάμε όλα τα υπόλοιπα υλικά σε ένα μπολ. Όταν ψηθούν τα φύλλα βγάζουμε από το φούρνο, χαμηλώνουμε στους 180 και ρίχνουμε το μείγμα πάνω στα φύλλα. Επιστρέφουμε το ταψί στο φούρνο και ψήνουμε για 20 λεπτά ακόμα…
Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και κανέλα.


Σου άρεσε;

Σχολίασε