Εύκολο Trifle με γιαούρτι και φράουλες | Alla-Dalon Epirus Magazine
Εύκολο Trifle με γιαούρτι και φράουλες
Δροσερό επιδόρπιο, εύκολο και με λίγες θερμίδες. Η συνταγή που σας δίνω είναι για 4 άτομα...
Τι χρειαζόμαστε:
- 400 γρ γιαούρτι στραγγιστό 2% (2 κεσεδάκια δηλαδή)
- 10-15 φράουλες (αναλόγως τα γούστα)
- 3-4 κουταλιές σούπας μαρμελάδα φράουλα
- 2 κουταλιές σούπας ζάχαρη (άχνη καλύτερα)
- 16 μπισκότα τύπου digestive (ή όποια άλλα έχετε)
- λίγη σοκολάτα (σταγόνες σοκολάτας χρησιμοποίησα εγώ)
- λίγο κονιάκ προαιρετικά
Πώς το κάνουμε:
- Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε το γιαούρτι με τη ζάχαρη. Εάν θέλουμε πιο γλυκό προσθέτουμε λίγο παραπάνω.
- Κόβουμε σε φετούλες τις φράουλες και τις ανακατεύουμε με τη μαρμελάδα φράουλα και το κονιάκ.
- Παίρνουμε 4 ποτήρια και μοιράζουμε λίγα σπασμένα μπισκότα.
- Ρίχνουμε λίγο γιαούρτι και από πάνω λίγες φράουλες και λίγες σοκολάτα.
- Επαναλαμβάνουμε μέχρι να γεμίσουμε τα ποτήρια.
- Βάζουμε στο ψυγείο για μία ωριτσα περίπου.
Λίγα μυστικά ακόμα
Cooking