Η καλύτερη και πιο εύκολη μους σοκολάτας | Alla-Dalon Epirus Magazine
Ιωάννινα

Η καλύτερη και πιο εύκολη μους σοκολάτας


Η καλύτερη και πιο εύκολη μους σοκολάταςΑν είστε λάτρεις της σοκολάτας, το μόνο σίγουρο είναι πως αυτή η συνταγή θα σας ενθουσιάσει! Η συγκεκριμένη μους σοκολάτας, είναι απίστευτα εύκολη στη δημιουργία της, που θα μπορείτε να την απολαύσετε οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας. Εξάλλου, ειδικά τις Κυριακές, θα πρέπει να αφήνεται τον εαυτό σας να κάνει μικρές… αμαρτίες!...

Τι θα χρειαστείτε (4 μερίδες):
• 300 γραμμάρια γλυκόπικρη σοκολάτα τεμαχισμένη
• 250ml νερού
• 4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη (προαιρερικά)
Πως θα το ετοιμάσετε:
Τοποθετείστε ένα μπολ στην κορυφή ενός άλλου, ελαφρώς μικρότερου, το οποίο θα το έχετε γεμίσει με κρύο νερό και παγάκια, ώστε εκείνα να ακουμπούν στον πάτο του μεγάλου μπολ και αφήστε τα στην άκρη. Στη συνέχεια, τοποθετείστε τη σοκολάτα και το νερό (ή και λικέρ αν το προτιμάτε) σε ένα μεσαίου μεγέθους τηγάνι, πάνω σε μέτρια φωτιά, και αφήστε τη σοκολάτα να λιώσει, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Το επόμενο σας βήμα, είναι να βάλετε τη λιωμένη σοκολάτα στο μπολ που έχετε τοποθετήσει πάνω από τον πάγο. Ανακατέψτε με προσοχή ώστε το μείγμα σας να μην έχει σβόλους, οι οποίοι σίγουρα θα δημιουργηθούν. Αν δείτε πως έχουν δημιουργηθεί υπερβολικά πολλοί σβόλοι, μην πανικοβληθείτε, απλά μεταφέρετε και πάλι τη μους πίσω στο τηγάνι, ώστε να ξαναζεσταθεί. Αφού το μείγμα σας είναι ομοιόμορφο, σερβίρετέ το, χωρίζοντάς το σε τέσσερις δόσεις, μέσα σε μπολάκια. Είστε έτοιμοι!


Σου άρεσε;

Σχολίασε